ehitusuudised.ee  • 28. aprill 2015 kell 7:03

Kas detailplaneering kehtib ainult viis aastat?

Varul advokaadibüroo vandeadvokaat Merli Paddar   Foto: Varul advokaadibüroo

1. juulil jõustuv uus planeerimisseadus näeb kohalikule omavalitsusele ette võimaluse detailplaneering kehtetuks tunnistada, kui selle kehtestamisest on möödas vähemalt viis aastat ning seda pole asutud ellu viima, kirjutab advokaadibüroo Varul vandeadvokaat Merli Paddar ehitusuudistes.

Praktikas ei ole võõrad olukorrad, kus kehtestatud detailplaneeringu lahendus ei vasta ajaga muutunud majanduslikele, sotsiaalsetele, kultuurilistele ja keskkonnavajadustele ning ka avalikkuse hinnangule. Seetõttu ongi kohalikule omavalitsusele ette nähtud võimalus teatud aja möödudes planeering üle vaadata ja vajadusel kehtetuks tunnistada.

Loe edasi Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Hetkel kuum