Kadrin Karner • 14. mai 2015 kell 13:00

Aasta Parim Juht – Anne Samlik

Estraveli juht Anne Samlik valiti täna Pärnu juhtimiskonverentsil aasta juhiks  Foto: Raul Mee, Äripäev

Just äsja kuulutati Pärnu Juhtimiskonverentsil välja Eesti Aasta Parim Juht, kes 2015. aastal on reisifirma Estravel pikaaegne vedur Anne Samlik.

Žürii tõstis esile Samliku ühiskondlikku aktiivsust, empaatilisust ning Estraveli suurepäraseid majandustulemusi.

„Üha nõudlikumates oludes, tihenevas konkurentsis ja kiiresti areneva tehnoloogiaga maailmas vajab lisaks töö kvaliteedi tõstmisele muutust ka Eesti ettevõtete juhtimiskvaliteet. Nii era- kui ka avalikust sektorist on küllaldaselt näiteid, kuidas pädev juht on organisatsioonile uue hingamise andnud,” ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. Tema sõnul on selle konkursi eesmärk märgata ja tunnustada häid näiteid, et me kõik nendelt õppida võiksime.

Žürii liige Valdo Kalm Eesti Tööandjate Keskliidust sõnas, et kõik konkursi finaalis olnud juhid on väga tugevad, võib öelda, et tegemist on Eesti juhtide paremikuga. „Estravel on suutnud jätkata turuliidrina ja seda äärmiselt tiheda konkurentsiga sektoris, seejuures on tegemist ausa ja peresõbraliku ettevõttega,“ märkis Kalm ja tõstis esile ka Samliku ühiskondlikku aktiivsust, vastutustunnet ja eetilisust.

Parima juhi valikul lähtus majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest koosnev žürii kolmest aspektist: juhitava ettevõtte pikaajalised head tulemused, eetilisus ja vastutustundlikkus, juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest enamat.

Lisaks Anne Samlikule olid finaalis Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi emafirma HKScani turundusjuht Anne Mere, Telia Sonera Soome juht Valdur Laid, Premia juht Katre Kõvask, A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

Eesti Tööandjate Keskliit, Eesti Personalijuhtimise ühing PARE ja Pärnu Konverentsid valisid parima juhi teist korda. Eelmisel aastal pälvis tiitli sisekaitseakadeemia rektor Lauri Tabur.

Hetkel kuum