Äripäev • 17. oktoober 2015 kell 6:00

Nädal graafikas: rongi alt pääsemine ja luksusautode müük

Lõppeva nädala põnevamad graafikud Äripäevas rääkisid Ferraride müügist, kahtlastest skeemidest ja kallitest erakoolidest.

Nädal algas uudisega, et Harju maakohus hakkas menetlema Maxima suuromaniku kahtlast tehingut, millega võidi Eestile tekitada kümneid miljoneid eurosid maksukahju. Harju maakohus võttis oktoobri alguses menetlusse hagi Maxima suuromaniku Nerijus Numaviciuse vastu, hagejaks Mindaugas Marcinkevicius, Numaviciuse endine äripartner. Hagi kohaselt tekitas Numavicius osanikele kahju, müües turuhinnast tunduvalt madalamalt maha Klaruse tütarettevõttele Franmax OÜ-le kuulunud Franmax UAB. 

Nädala esimeses pooles sai palju vastukaja ka Äripäeva artikkel erakoolide seaduse muutmise teemal. Uus seadus kavandab märgatavat kokkuhoidu erakoolide arvel ning paljudele lapsevanematele see loomulikult ei meeldi. Kriitika seaduse aadressil ei meeldi aga jällegi haridusminister Jürgen Ligile.

Punane välk tuleb börsile

Kolmapäeval andsime teada, et maailma kuulsaim sportautode tootja ning läbi aegade edukaima vormel 1 võistkonna omanik Ferrari NV läheb lõpuks börsile. Emafirma Fiat Chrysler Automobiles teeb firma aktsiad avalikult kättesaadavaks, et rahastada teiste tütarfirmade projekte. 

Aeg eriarsti juurde? Unista edasi!

Reedel jagasime lugejatega patsientide nördimust selle üle, kui raske on jätkuvalt pääseda eriarsti vastuvõtule. Näiteks Põhja-Eesti Regionaalhaiglas pole rohkem kui pooltel arstidel lähima kuue kuu jooksul ühtegi vaba aega.

Hetkel kuum