• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus omanik: Lasnamäe Maksimarket vajab veidi vuntsimist

  Madis Raidma (East Capital Real Estate AS tegevjuht).Foto: Andres Haabu

  Lasnamäel Vesse jaekaubanduspargis asuv Maksimarket peaks saama kaasaegsema näo, ütles kaubanduspargi uue omaniku East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma.

  East Capitali augustis loodud kinnisvarafond ostab Peterburi maantee ja Smuuli tänava ristmiku vahetus läheduses asuva kaubanduslinnaku, kus asuvad Bauhofi, Maksimarketi ja Masku kauplused. Kõige vajalikuma investeeringuna näeb fond Maksimarketile kaasaegsema näo andmist.
  „Maksimarketi pool vajaks veidi vuntsimist. Teha seda nägusamaks ja kaasajastada. Midagi juurde ehitada ei ole vaja,“ rääkis Raidma, mis plaanid neil on omandatud mahuka kinnisvaraobjektiga. Olemasolevate rentnike kooslus on tema sõnul elujõuline ja väljavahetamist ei vaja, mis tähendab seda, et East Capitali poolest võiksid Bauhof, Maksimarket ja Masku sinna edasi jääda.
  Nimetatud jaekaubanduspargi müüja on Raidma sõnul Šveitsis registreeritud ja kohalikul börsil noteeritud ülemaailmne kinnisvarainvestor Partners Group, kelle vara haldab siin Taani investeerimisfirma Northern Horizon Capital. Partners Group omandas Vesse jaekaubanduspargi eelmisel aastal ühe portfelli osana. Miks Partners Group seda juba müüb, ei osanud Raidma öelda.
  Enne kui konkurentsiamet ei ole tehingut heaks kiitnud, ei soovinud Raidma rääkida tootlusootusest ega muudest tehinguid puudutavatest numbritest. Otsus peaks tulema jaanuari esimeses pooles.
  Tehingu teinud East Capital Baltic Property Fund III plaanid on Raidma sõnul lihtsad. „Hakkame varasid ostma. Eesmärk on saada fondi omakapitali kokku 100 mln euro ulatuses,“ rääkis ta. Praegu suurus on kusagil 70 mln euro väärtuses. Järgmise kolme aasta jooksul tahavad nad Raidma sõnul fondi täis investeerida.
  Veebruari algul kirjutas bbn.ee, et Partners Group omandab 163 mln euro suuruse Baltikumi ja Poola kinnisvaraportfelli, makstes selle haldamise eest Northern Horizon Capitalile. Portfell sisaldab 7 büroo- ja jaekaubanduspinda: Hobujaama 4 ja Valge Maja ärikeskust ja Vesse jaekaubandusparki Tallinnas, Vertase kaubanduskeskust Vilniuses, Molase kaubanduskeskust Kaunases, BIGi kaubanduskeskust Klaipedas, Olimpia kaubanduskeskust Riias ja ka üht arendust Gdanskis, Poolas.
  Eften Capitali investeeringute juht Tõnu Uustalu ütles, et nende huviorbiidis ei ole Vesse kaubanduspark olnud. Konkurendi tehingut ei olnud ta nõus kommenteerima. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.