Virge Haavasalu • 16. detsember 2015 kell 9:00

Uus omanik: Lasnamäe Maksimarket vajab veidi vuntsimist

Madis Raidma (East Capital Real Estate AS tegevjuht).  Foto: Andres Haabu

Lasnamäel Vesse jaekaubanduspargis asuv Maksimarket peaks saama kaasaegsema näo, ütles kaubanduspargi uue omaniku East Capital Real Estate tegevjuht Madis Raidma.

East Capitali augustis loodud kinnisvarafond ostab Peterburi maantee ja Smuuli tänava ristmiku vahetus läheduses asuva kaubanduslinnaku, kus asuvad Bauhofi, Maksimarketi ja Masku kauplused. Kõige vajalikuma investeeringuna näeb fond Maksimarketile kaasaegsema näo andmist.

„Maksimarketi pool vajaks veidi vuntsimist. Teha seda nägusamaks ja kaasajastada. Midagi juurde ehitada ei ole vaja,“ rääkis Raidma, mis plaanid neil on omandatud mahuka kinnisvaraobjektiga. Olemasolevate rentnike kooslus on tema sõnul elujõuline ja väljavahetamist ei vaja, mis tähendab seda, et East Capitali poolest võiksid Bauhof, Maksimarket ja Masku sinna edasi jääda.

Nimetatud jaekaubanduspargi müüja on Raidma sõnul Šveitsis registreeritud ja kohalikul börsil noteeritud ülemaailmne kinnisvarainvestor Partners Group, kelle vara haldab siin Taani investeerimisfirma Northern Horizon Capital. Partners Group omandas Vesse jaekaubanduspargi eelmisel aastal ühe portfelli osana. Miks Partners Group seda juba müüb, ei osanud Raidma öelda.

Enne kui konkurentsiamet ei ole tehingut heaks kiitnud, ei soovinud Raidma rääkida tootlusootusest ega muudest tehinguid puudutavatest numbritest. Otsus peaks tulema jaanuari esimeses pooles.

Tehingu teinud East Capital Baltic Property Fund III plaanid on Raidma sõnul lihtsad. „Hakkame varasid ostma. Eesmärk on saada fondi omakapitali kokku 100 mln euro ulatuses,“ rääkis ta. Praegu suurus on kusagil 70 mln euro väärtuses. Järgmise kolme aasta jooksul tahavad nad Raidma sõnul fondi täis investeerida.

Veebruari algul kirjutas bbn.ee, et Partners Group omandab 163 mln euro suuruse Baltikumi ja Poola kinnisvaraportfelli, makstes selle haldamise eest Northern Horizon Capitalile. Portfell sisaldab 7 büroo- ja jaekaubanduspinda: Hobujaama 4 ja Valge Maja ärikeskust ja Vesse jaekaubandusparki Tallinnas, Vertase kaubanduskeskust Vilniuses, Molase kaubanduskeskust Kaunases, BIGi kaubanduskeskust Klaipedas, Olimpia kaubanduskeskust Riias ja ka üht arendust Gdanskis, Poolas.

Eften Capitali investeeringute juht Tõnu Uustalu ütles, et nende huviorbiidis ei ole Vesse kaubanduspark olnud. Konkurendi tehingut ei olnud ta nõus kommenteerima. 

Hetkel kuum