Äripäev • 29 veebruar 2016

Tööstustoodang sai väikse hoo sisse

Tööstustoodang sai väikse hoo sisse  Foto: EPA

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli jaanuaris võrreldes detsembriga 2,0% ja võrreldes eelmise aasta jaanuariga -0,1%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas jaanuaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamise, elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmise hinnatõus, samuti masinate ja seadmete remondi ja paigalduse hinnalangus.

Eelmise aasta jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus toiduainete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli jaanuaris võrreldes detsembriga 0,7% ja võrreldes 2015. aasta jaanuariga -1,6%. Eelmise kuuga võrreldes tõusid jaanuaris keskmisest enam elektrienergia, puittoodete ja elektroonikatoodete hinnad, samas langesid naftasaaduste ning nahk- ja tekstiiltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli jaanuaris võrreldes detsembriga -1,4% ja võrreldes 2015. aasta jaanuariga -2,7%. Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam naftasaaduste ning nahk- ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid elektrienergia, paberi ja paberitoodete hinnad.

Hetkel kuum