Äripäev • 20. juuni 2016 kell 13:14

Süüdistus: altkäemaks kaitseväe ametnikule - Lexus ja BMW

Bussifirma töötaja andis süüdistuse järgi kaitseväe peastaabi ametnikule kasutada Lexuse ja BMW.  Foto: EPA

Tallinna abilinnapeale Arvo Sarapuule kuulunud bussifirmade juht andis kaitseväe peastaabi ametnikule altkäemaksuna kasutada Lexuse ja BMW, seisab neile esitatud süüdistuses.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab kaitseväe peastaabi protokolliteenistuse spetsialistina töötanud Kristjan Varikut (37) suures ulatuses ja korduvas altkäemaksu võtmises ning Harjumaa Liinide, MTG, ATKO Transi, ATKO Liinide ja Järve Bussipargi juhatuse liiget Margo Tomingast (48) suures ulatuses altkäemaksu andmises, ütles prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ERR.ee-le.

Süüdistuse kohaselt sai Varik aastail 2011-2013 Tomingaselt altkäemaksuna vara koguväärtusega 51 653 eurot, Varik tellis omakorda nendelt ettevõtetelt kahe aasta jooksul kaitseväe protokolliürituste ja kohtumiste jaoks transporditeenuseid ning rentis sõidukeid kokku 154 korda ligi 180 000 euro eest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Endla Ülviste ütles ERR.ee-le, et süüdistuse põhjal andsid Tomingase juhitud ettevõtted Variku kasutusse sõiduautod Lexus GS300 V6 ja BMW X5 35D.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

 

Hetkel kuum