Nädal graafikutes: äripere kodusõda ja streigist võitjad

Arstide streik 2012. aastal.  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 17. september 2016 kell 9:45

Õhus oleva arstide streigi eel saime graafikult näha, kes võitis kõige rohkem arstide eelmise streigi järel ja Eurostati numbrid näitavad, mis riigi tööstus on kuue aastaga kõige priskemalt paisunud ning milline on Eesti koht tabelis.

Eelmise streigi järel võitsid noored arstid

Järgmise nädalal näeme arstide hoiatusstreiki. Neli aastat tagasi halvas tervishoiutöötajate streik Eesti meditsiini tervelt 25 päevaks. Streigiga saavutati palgatõus, mis viimasel kahel aastal on olnud näiteks arst-residentidel Eesti keskmisest pea kaks korda kiirem.

Eesti paistab heas mõttes silma

Tööstustoodangu müüginumbrid Euroopa Liidus on sel aastal napilt suuremad kui kuus aastat tagasi, Eesti on müügi kasvajate poolel, kelle leeri juhib võimsalt Iirimaa.

Naftatransiit muutub harulduseks

Venemaa teatas, et lõpetab 2018. aastaks täielikult naftatoodete ekspordi läbi Baltimaade sadamate. Ettevõtted otsivad pingsalt asendust Venemaa naftale, mille kogused on ka seni ühe erandiga aasta-aastalt kahanenud.

Lammutav lahkuminek

Sel kuul algab kohtuprotsess ettevõtja ja EVEA presidendi Kersti Krachti endise abikaasa ja äripartneri Argos Krachti üle, keda prokuratuur süüdistab omastamises. Kriminaalasja juured ulatuvad kuue aasta tagusesse aega, kui üle 20 aasta abielus olnud ja äri- ning juhtimisnõu jagavat firmat Kermon omanud Krachtid hakkasid partnerlusele punkti panema.

Hetkel kuum