Äripäev • 9 november 2016

Disainifirma ja tarkvaraarendaja otsustasid liituda

Trinidad Consultingu tegevjuht Ander Tenno  Foto: Eiko Kink

Ühinesid Baltimaade suurim kasutajakogemuse disaini ettevõte Trinidad Consulting ja kogenud tarkvaraarendaja Wiseman Interactive.

Uue ettevõtte nimi on Trinidad Wiseman ning selle 2016. aasta käibeks prognoosivad osapooled üle 2,5 miljoni euro. Ettevõttel on kaks kontorit - Tallinnas Tehnopoli tehnoloogialinnakus ning Rakveres.

Trinidad Consulting on tugevalt kasvanud, teatas ettevõte. Hiljuti viidi lõpuni rahvusvahelise riigihangete portaali Tenders Electronic Daily projekt ja võideti mitu hanget Eestis, Iirimaal ja Sloveenias. Olulise suunana nähakse tegevuse laiendamist välisturgudele.

Ettevõtte tegevjuhi Ander Tenno sõnul on ühinemine loogiline samm tervikliku teenuse pakkumise suunas. "Oma algusaastatel võtsime vastu strateegilise otsuse, et arendusega me ei tegele, kuid järjest rohkem hakkas tunduma, et parim tulemus tuleb tihti siis, kui kogu ahel – analüüs, kasutajakogemuse disain ja tarkvaraarendus – on meie kontrolli all.

Wiseman Interactive'i tegevjuht Marko Leppik ütles, et suur roll oli ühinemisel ettevõtete varasemal koostööl ja ühistel väärtustel. "Kuna meie ühised projektid on olnud viljakad ja ettevõtted jagavad sama tulevikunägemust, siis olime ühinemisläbirääkimisteks väga avatud. Ka nimes saime kiiresti kokkuleppele - mõlemale poolele tundus, et tegemist pole ühinemisega, kui ühe ettevõtte kaubamärk lihtsalt kaob. Ühinemisega tekkis rohkem kui 50 töötajaga mitmekülgne ettevõte. Üheskoos on meil suurepärane analüüsi- ja arendusvõimekus ning saame võtta ette väga huvitavaid projekte nii Eestis kui väljaspool," rõõmustas Leppik.

Ühinemise käigus eraldatakse Trinidad Consulting OÜst Atlassiani ja AppDynamicsi litsentsimüügi ning -nõustamisega tegelev üksus.

Kõik ühinemisega seotud juriidilised tegevused viiakse lõpuni lähikuudel. Seni teenindatakse kliente seniste juriidiliste isikute (Trinidad Consulting OÜ ja Wiseman Interactive OÜ) kaudu.

Hetkel kuum