• Jaga lugu:

  Poliiteliidi pajatused "Foorumi" grimmitoas

  Mõni minut enne poolt üheksat astub Gonsiori tänaval asuvast telemajast välja Reformierakonna juht Taavi Rõivas.

  Sai antud intervjuu "Pealtnägija" saatele. Ta kohendab endale kohaselt pintsaku nööpi, väristab õlgu ja istub autosse. Sõiduk lahkub lumesoppa pritsides. Vähem kui tunni pärast peaks ta tagasi tulema, et minna uuesti otse-eetrisse saatesse „Foorum“.
  „Foorumi“ saatesse tulevad teisedki. Need, kes Rõivase enda sõnul on talle otse silma vaadates valetanud ja vassinud, haudunud plaani, kuidas Reformierakond võimult maha võtta ja vasakpööre teha. Tulevad Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas, Margus Tsahkna, Mart Helme, Andres Herkel.
  Saatejuht Andres Kuusk ootab grimeerijaga saatekülalisi juba kolmveerand üheksa. Kell aga aina läheb, külalisi ei tule. 
  Kell 21.08 heliseb uksekell ja sisse astub Vabaerakonna esimees Andres Herkel. „Tervist,“ vastab ta rahulikult, vaatab Kuuske, grimeerijat ja ajakirjanikku pisut umbusaldavalt ning istub peegli ette.
  „Teisi polegi veel või?“
  Ei ole, vastame.
  Herkel pole jutumees. Pärast mõningaid lootusetuid vestluse alustamise katseid tunnistab ta, et tal ajas hommikul Donald Trump une ära ja ta on pisut väsinud.

   Sinul oli vist ka hea päev? Donald Trump võitis ja puha.

  Taavi Rõivas 
  Mart Helmele
  Kümmekond minutit hiljem astub ruumi EKRE esimees Mart Helme. Ta naeratab laialt ja räägib mardisantidest, Trumpist ja närvipõletikust. „Vanasõna ütleb, et Mardid külmetavad ja Kadrid kusevad,“ itsitab ta, ent vabandab kohe keelekasutuse pärast. Tal on hea tuju – uudis Trumpi võidust tõi talle tema sõnul lausa rõõmupisarad silma.
  Üsna pea pärast Helmet saabuvad üksteise järel SDE esimees Jevgeni Ossinovski ja IRLi juht Margus Tsahkna. Pikast päevast hoolimata nad väsimuse märke ei näita. Tsahkna kurdab, et pani vale särgi selga – krae, kurat, on kare ja kraabib. Ossinovski rüüpab kohvi ja näpib telefoni. Üksteise järel istutakse grimmitooli.
  Taustaks mängiv "Aktuaalne kaamera" ärritab hetkeks Mart Helmet. Uudislõik räägib taas Donald Trumpi võidust. „Oeh, jätke juba ükskord see õudne populistlik propaganda!“ hüüab ta.
  „Endast räägid või?“ küsib seepeale muiates Jevgeni Ossinovski, kes korraks pilgu telefonilt tõstab. Teised naeravad, ka Helme.
  Seejärel vaatleb Ossinovski end mõnda aega peeglist. "Peaks juuksurisse minema," ütleb ta mõtlikult.
  Pisut hiljem saabub ruumi Jüri Ratas, Keskerakonna verivärske esimees ja tõenäoliselt järgmine peaminister. „Tervist, tervist,“ ütleb ta ja vaatab, kuidas saaks grimeerija pilgu alt pääseda.
  Kell 21.23 astub ruumi Taavi Rõivas, mantel seljas. „Tere!“ hüüab ta suurima naeratusega, mida ajakirjanik sel nädalal tema näos säramas näinud. Ta pilk haarab Jüri Ratast. „Kuule, õnnitlused, vaatan, et juba esimese päeva lõpuks olete mingid koalitsioonipunktid kokku leppinud!“ ütleb ta valjult ja rõõmsalt, surub Ratase kätt ja astub ruumi edasi.
  „Jajah,“ jõuab Ratas vastata.
  „Kuidas enesetunne on?“ küsib Rõivaselt Andres Kuusk.
  „Suurepärane!“ ütleb Rõivas ja istub teleka alla Mart Helme kõrvale. „Sinul oli vist ka hea päev? Donald Trump võitis ja puha,“ küsib Rõivas tollelt. Helme noogutab ja sõnab, et muidugi on hea päev.
  Kui seltskond on koos ja puudriga üle käidud, juhatatakse kõik grimmitoast välja stuudio poole. Kuusk paneb poisid ritta seisma: „Sina mine Jevgeni kõrvale. Sa tule siia,“ juhendab saatejuht. Siis ollakse vaikselt paigal. Rõivas püsib sirge seljaga, Ossinovski vaatab märkmeid, Ratas sirutab kaela ja kõnnib ringi.
  Mõni minut vaikust ja seejärel juba otse-eetris alustab Rõivas juttu, kuidas Jevgeni ja Margus on talle otse näkku valetanud.
  Parlamendierakondade esimehed Foorumis.Foto: Andres Haabu
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.