Äripäev • 14. november 2016 kell 12:09

Ratas lubab suuri muutusi aktsiisipoliitikas

Keskerakonna esimees ja peaministrikandidaat Jüri Ratas.  Foto: Andres Haabu

Läbirääkimisi pidava valitsuskoalitsiooni võimalik peaminister Jüri Ratas kinnitas Vikerraadio saates "Uudis+", et loodava koalitsiooni eesmärk on tõsta madalapalgaliste heaolu, mistõttu ootavad ees suured muutused aktsiisipoliitikas.

"Üks on väga selge: need, kes teenivad Eesti Vabariigis täna vähem, nende sissetulek peab suurenema. Sellest me kindlasti ei loobu," lubas Ratas. "Aktsiisipoliitikas tulevad muutused, ja väga suured muutused," rõhutas Ratas, paludes ööpäeva, enne kui ollakse valmis välja ütlema, millised aktsiisid tõusevad, millised kahanevad. Muu hulgas on ilmselt oodata ka suhkrumaksu.

Astmelisest tulumaksust pole aga pikemas perspektiivis Ratase väitel pääsu: "Seda tuleb vaadata tänase Euroopa praktika põhjal ja siin on ainult üks vastus: loomulikult astmeline tulumaks ühel hetkel on Eestis olemas."

Ratase sõnul on loodaval valitsuskoalitsioonil kolm põhiteemat: inimeste elukeskkonna parandamine ja turvatunde tõstmine, ettevõtlus ja maksupoliitika ning veelgi suurem rõhk välis- ja julgeolekupoliitikale. Samuti tuleb Ratase kinnitusel läbivaatamisele Rail Balticu teema.

Kuula või loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum