Äripäev • 14. juuni 2017 kell 6:28

Kinnisvarabüroo: eksisime RKASi tehinguga

Pindi Kinnisvara juht Elari Udam, kes varem töötas RKASis.  Foto: Raul Mee

Eesti ühe suurema kinnisvarabüroo, Pindi Kinnisvara juhi Elari Udami sõnul eksis ettevõte Tartus palju vastukaja tekitanud riigile kuulunud objekti müümisell EASi nõukogu juhile ning algatas sisejuurdluse.

Eile selgus, et Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüs endised põllumajandusameti Tartu osakonna ruumid maha nii, et ostuvõimalusest sai teada ainult EAS-i nõukogu juht Erki Mölder. Ülejäänud ostuhuvilised kuulsid tehingust alles tagantjärele. Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) veeretas vastutuse maakleri kaela, Mölder nõudis tehingu tagasi pööramist.

„Investeeringuks sobilike objektide puhul pole sellises müügiprotsessis mitte midagi tavapäratut, kuid riigivarade müügi puhul on läbipaistvus äärmiselt oluline ning ka vastavalt koostöölepingule RKASiga oli meil kohustus objekti avalikult reklaamida, selle tegemata jätmine ja kiirkorras investoritele pakkuma hakkamine oli viga,“ teatas Pindi Kinnisvara tegevdirektor Elari Udam.„Miks jäeti objekt avalikult kuulutamata ja tehti otsepakkumisi vaid investoritele, peab välja selgitama juurdlus ja kui selgub, et tegemist oli mingilgi moel kellegi huvide kahjustamisega, siis süüdlased saavad karmilt karistada,“ ütles Udam.Udami sõnul soovitas ettevõte nii RKASile kui investorist vara ostjale tehing tagasi pöörata ja uut avalikku müüki alustada. "Ekspertiis küll näitas, et vara müügihind oli õiglane, kuid on lubamatu, et avalikule sektorile kuuluvale objektile ei saanud teised huvilised isegi pakkumist teha,“ lisas Udam.

Hetkel kuum