Äripäev • 6. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Tallinnas toimus eriline kohtumine

Soome ja Balti gaasivõrkude juhtide kohtumine.  Foto: Elering

Tallinnas kohtusid esimest korda ühise laua taga Soome ja Balti gaasivõrkude juhid, teatas Elering.

Reedel kohtuvad Tallinnas Eleringi peakontoris Soome ja Balti riikide gaasi ülekandevõrke haldavate ettevõtete juhid. Tegemist on esmakordse kokkusaamisega sellises formaadis. Kohtumisel on kõne all gaasituru ja -taristu areng piirkonnas, sealhulgas Eesti–Soome gaasiühenduse Balticconnector ja Leedu–Poola ühenduse GIPL projektid.

Turu teemadest käsitletakse visiooni Balti riike ja Soomet hõlmava ühise turupiirkonna väljaarendamisest aastaks 2020. Muu hulgas eeldab see ühise tariifimetoodika ja gaasi transiidiga seotud riikidevahelise kompensatsioonimehhanismi väljatöötamist.

Kohtumisel osalevad Soome firmade Gasum OY ja Baltic Connector OY, Eleringi, Läti gaasisüsteemihalduri Conexus Baltic Grid ning Leedu süsteemihalduri AB Amber Grid juhid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt