• Jaga lugu:

  Missuguse tippjuhiga on sinul samad lugemisharjumused?

  Microsofti asutaja Bill Gatesil on oma raamatublogi Gates NotesFoto: EPA

  Tippjuhid Elon Musk, Warren Buffett ja teised on küll alati rõhutanud, et on suured lugejad, ent mida nad siiski loevad? Ja kellega neist sinu lugemisharjumused enim kattuvad?

  Tesla juht Elon Musk on korduvalt intervjuudes öelnud, et talle meeldib lugeda ulmekirjandust. Sealjuures on ta tunnistanud, et just ulme on see valdkond, mis andis talle mõtte siseneda kosmoseärisse ning koloniseerida Marss. Kuulduste kohaselt luges Musk 9aastasena läbi terve “Encyclopedia Britannica” ning istus raamatu seltsis umbes 10 tundi päevas.
  Motivatsioonikõneleja Tony Robbins on öelnud, et raamatud aitasid tal toime tulla raske lapsepõlvega ning panid teda mõistma, et ta võiks ka ise teisi inimesi tulevikus aidata raskustest üle saada. Robbinsi sõnul meeldivad talle enim raamatud, mille läbivateks teemadeks on psühholoogia, füsioloogia ning kõik see, mille abil saaks oma elu muuta. Robbins on ühtlasi tõdenud, et just psühholoogiateemadel kõnelevad raamatud on tal aidanud mõista, kui väiksed ja lahendatavad ta probleemid tegelikult on.
  Ilmselt üks tuntumaid naistippjuhte Sheryl Sandberg on üldiselt tuntud küll nende teoste poolest, mida ta ise kirjutab, ent siiski on naine ka ise väga suur raamatusõber. Nii on ta välja toonud, et üks märgilisemaid raamatuid tema jaoks on olnud Marcus Buckinghami ja Donald O. Cliftoni kirjutatud raamat “Now, Discover Your Strengths”. Sandberg ütleb, et tema jaoks on raamatus kirja pandud üks ja ainus küsimus, et ennustada oma edukust valitud elualal: kas sa saad teha iga päev seda, mida kõige paremini oskad? Kui jah, siis saadab sind tööl suure tõenäosusega edu.
  Teistest lemmikraamatutest tõi Sandberg välja Fred Kofmani kirjutatud “Conscious Businessi” ning Michael Lewise “Home Game’i”.
  Ettevõtja Richard Branson on tunnistanud, et kuigi ta koolis kõige suurem tarkpea polnud, peab ta lugemisest väga lugu. Branson on suur meediatarbija, näiteks loeb ta enda sõnul The Economisti, Financial Timesi, aga ka The World Posti.
  Varasemates intervjuudes on ta end enam mõjutanud raamatutest välja toonud George Orwelli “1984” kui ka Matthew Syedi raamatu “Black Box Thinking”.
  Facebooki looja Mark Zuckerberg andis 2015. aastal uusaastalubaduse, et loeb igas kuus vähemalt kaks raamatut. Nii sai temast eelmisel aastal justkui ülemaailmse raamatuklubi eestvedaja, kuna fännid ootasid Zuckerbergilt uusi ja põnevaid mõtteid, mida ta raamatuist ammutanud on. Maailma suurima sotsiaalmeediakanali asutaja on öelnud, et raamatulugemise väljakutse oli tema jaoks õpetlik, kuna ta õppis paremini mõistma nii inimese psühholoogiat, aga ka sotsiaalseid teemasid laiemalt.
  Investor Mark Cuban on oma blogis kirjutanud, et loeb iga päev vähemalt kolm tundi, kuna see on ainus tegevus, mis aitab end vaimselt järgmisele tasemele viia.
  Investeerimisguru Warren Buffett veedab päevas umbes kuus tundi lugedes. Buffett loeb nii finantsväljaandeid kui uurib ka erinevaid majandustulemusi, et teha mõistlikke ja läbimõeldud investeerimisotsuseid.
  “Loe iga päev 500 lehekülge. Nii tekivad teadmised. Ma arvan, et paljud teist suudavad seda teha (lugeda 500 lehekülge päevas – toim), ent väga paljud ei tee seda,” on vanameister öelnud.
  Amazoni eestvedaja Jeff Bezos, kes kannab ühtlasi ka maailma rikkaima inimese tiitlit, on tunnistanud, et teda paelub ilukirjandus. Bezose lemmikraamat on Kazuo Ishiguro teos “The remains of the day” (eesti keeles “Päeva riismed”).
  Teistest endale meeldinud teostest tõi ta välja näiteks Jim Collinsi raamatu “Good to Great: Why Some Companies Make the Leap and Others Don't”, James P. Womacki ja Daniel T Jonesi raamatu “Lean Thinking: Banish Waste and Create Wealth in Your Corporation, Revised and Updated” ning Mark Jeffery kirjutatud “Data-Driven Marketing: The 15 Metrics Everyone in Marketing Should Know”.
  Bezos on öelnud, et hea raamatu peamine tunnusmärk on see, et sa justkui kaotad ennast autori kujutatud maailma.
  Microsofti asutaja Bill Gates on öelnud, et tahab aastas lugeda umbes 50 raamatut ehk umbes ühe raamatu nädalas. Sealjuures peab ta ka blogi Gates Notes, kus annab lugemissoovitusi. Kui Bezosele meeldib lugeda ilukirjandust, eelistab Gates pigem lugeda raamatuid rahvatervishoiust, ärist ning teadusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Kuidas väljuda õpilasfirma programmist päris firma omanikuna Samm-sammult: kuidas teha edukas äri
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Igal aastal peavad gümnaasiumiastme õpilased otsustama, kas teha uurimistöö või õpilasfirma. Mõnel läheb nii hästi, et lõpuks sünnib päris firma koos maailmavallutusplaanidega.
Arvuti hakkab elektri asemel kasutama valgust
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.
Uued ülijuhtivad materjalid, tehisintellekti võimalused haiguste diagnoosimisel, moodne taaskasutus – nendest ja ka teistest huvitavatest teemadest on juttu Äripäevas välja antava ajakirja Imeline Teadus augusti numbris.