Äripäeva kujundus jõudis Eesti parimate sekka

Äripäeva paberleht  
Äripäev • 8. veebruar 2018 kell 18:13

Täna valis Eesti Ajalehtede Liidu kujunduskonkursi žürii välja eelmise aasta parimad kujundused. Äripäeva kujundajate töö pälvis mitu nominatsiooni.

Äripäev sai üle-eestilise levikuga lehtede seas nominatsiooni kogu kujunduse kategoorias (22. veebruari ja 8. juuni lehed). Äripäeva paberlehe kujundajad on Ivar Kuldver ja Estel Eli. Teised nominendid on Õhtuleht ja Eesti Ekspress.

Kohalikele väljaannete kogu kujunduse kategoorias on nominendid Saarte Hääl, Tartu Postimees ja Pärnu Postimees.

Avatud rühmas laekus 43 võistlustööd, nominente valiti kaheksa. Äripäevast on nomineeritud 22. detsembril ilmunud lugu „Välisspetsialisti teekond“. Ivar Kuldveri kujundatud lehekülg kujutab välisspetsialisti teekonda Eestisse lauamänguna.

Foto: Ivar Kuldver

Teised nominendid vabas kategoorias on Pärnu Postimehe 3. juuni esikülg, Postimehe AK esikaane kujundus 22. aprillil, Eesti Päevalehes ilmunud „Eesti mõjukad 2017“ sari, Eesti Päevalehe kaaned 3. juulil „Mina jään“, Õhtulehe 30. detsembri esikaas „Viinaralli aasta 2017“, LP-s ilmunud lugu Ott Kiivika totaalne muutumine. Kõhnast kossupoisist Mr Olympiaks“ ning Pärnu Postimehes ilmunud lood „Tehtut tagasi võtta ei õnnestu“, „Kohvikann oli peremehe allakäigu tunnistaja“ ja „Mitmendat põlve vallavanem“.

Digitaalsete üksikprojektide kategoorias laekus kümme võitlustööd. Žürii valis üheks nominendiks Äripäeva „Uue aja kangelased Eesti kroonil“. Töö autorid on Äripäeva infograafika kujundaja Miguel Alvarez Aparicio ja toimetaja Viivika Rõuk.

Teised nominendid üksikprojektide kategoorias on Postimehe „„Postimees 160“ veebiraamat“ ja Delfi „Me armastame mandariine“.

Veebikülgede kategoorias laekus neli võistlustööd. Žürii valis kaks nominenti: Postimehe mobiilne veebikülg ja Õhtulehe veebikülg.

Kohalike väljaannete olemuse kategoorias esitati 26 tööd. Nominendid on Tartu Postimehes 12. oktoobril ilmunud lugu „Turg sai viimase lihvi kaheteistkümnendal tunnil“, Virumaa Teatajas 11. märtsil ilmunud lugu „Sinuga on nüüd p…, EIT!“, Pärnu Postimehes 18. märtsil ilmunud lugu “Patsid pähe tsiklimehelegi“ ja Tartu Postimehes 4. oktoobril ilmunud lugu „Uuenenud kaarsild kiirgab ja heliseb“.

Üleriigiliste lehtede olemuse kategoorias saabus 22 tööd. Žürii valis nominentideks Eesti Ekspressi Areenis 25. jaanuaril ilmunud kaaneloo „“Naine „Novembri“ taga“, Õhtulehes 14. novembril ilmunud loo „Vanemad ütlevad, et klounid on jubedad. Ja lapsed jäävadki uskuma!“, Eesti Ekspressis 12. aprillil ilmunud loo „Ema! Kõik pole veel sugugi kadunud!“ ja Õhtulehes 2. septembril ilmunud loo „Friikartul: tänavatoit või restoraniroog?“.

Võitjad avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits. Žüriisse kuulusid Sunnuntaisuomalainen kujundaja Anniina Louhivuori, vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre, Äripäeva vanemkujundaja Ivar Kuldver ja Tartu Postimehe disainer Artur Kuus.

Hetkel kuum