Äripäev • 8. mai 2018 kell 11:47

Soomlased kaotavad Eesti vastu huvi

Foto: Raul Mee

Aastaga vähenes Soomest saabunud turistide arv esimeses kvartalis 8 protsendi võrra, välisturistide üldarv püsis eelmise aasta tasemel, võttis kokku Eesti Pank.

Eesti Panga statistiku Tarass Snitsarenko sõnul vähenes Soomest saabunud turistide arv, mis moodustas külastuste üldarvust 37%, aastataguse ajaga võrreldes 8%. Seevastu kasvas 6% teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv.

Venemaa elanikud külastasid Eestit ligi 209 000 korda, mis moodustas saabunud külastajate üldarvust viiendiku ning see number aastaga ei muutunud, märkis Snitsarenko. Jätkuvalt kasvas Aasia riikidest saabunud külastajate arv: neid oli 10% rohkem kui aasta tagasi. Reisid Valgevenest vähenesid aga kolmandiku võrra.

Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis esimeses kvartalis 220 miljonit eurot, võttis ta kokku.

Snitsarenko tõi välja, et samal ajal külastasid Eesti elanikud välisriike ligi 800 000 korral ja see arv jäi eelmise aasta tasemele. Reisid Euroopa Liidu riikidesse vähenesid 4%, reisid SRÜ riikidesse seevastu kasvasid 8%, sealhulgas külastasid eestimaalased Valgevenet kolmandiku võrra rohkem. Märkimisväärselt sagenesid külastused Egiptusse, Indiasse, Kreekasse ja Prantsusmaale. Keskmiselt kümnendiku võrra kahanesid reisid Ameerika Ühendriikidesse, Belgiasse, Leetu, Taani ja Tšehhi.

Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

Hetkel kuum