Äripäev • 29. august 2018 kell 5:54

Reform vajub, EKRE kerkib

Foto: Julia-Maria Linna

Kui Kaja Kallas valiti aprillis Reformierakonna esimeheks, kerkis erakonna toetus viimaste aastate rekordkõrgele, 33 protsendile.

Mais oli Reformierakonna toetus aga 30 ja juunis 28 protsenti, augustis kukkunud juba 25 protsendile, selgus ERRi tellitud Turu-uuringute küsitlusest.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle Keskerakonnale 27 protsenti valijatest. Toetajaid sai juurde EKRE, keda toetas augustis 19 protsenti vastanutest. EKRE toetuse kasvu näitas ka Emori küsitlus.

Kui Sotsiaaldemokraatlikul erakonnal oli juunis toetajaid 9 protsenti, siis augustis 11. Jätkuvalt valimiskünnise piiril on nime vahetanud Isamaa (varem IRL). Neid toetas viis protsenti valijatest, mis on erakonna tase olnud üsna mitmed viimased kuud.

Vaata ja uuri lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum