Äripäev • 3. oktoober 2018 kell 10:49
Peagi uue omaniku kätte mineva Kaarli Hambapolikliiniku kliinikuid külastasid patsiendid mullu üle 90 000 korra.  Foto: Meeli Küttim

Kaarli Hambapolikliinik saab uue omaniku

Kaarli Hambapolikliinik OÜ omanikuks saab Baltikumi erakapitali investeerimisfirmale BaltCap kuuluv DenCap Investeeringud.

Tehinguga koonduvad ühte ettevõtete gruppi Kaarli Hambapolikliinik ja Unimed Kliinikud, teatas Baltcap. Tehingu hinda osalised ei avalikusta.

Investeermisfirma teatel jääb Kaarli Hambapolikliinik tegutsema senistel põhimõtetel iseseisva ettevõttena. Patsientide ravi- ja teenusetingimused Kaarli Hambapolikliiniku kliinikutes ei muutu. Samuti jäävad samaks ja kehtivad kõik kokkulepped oma töötajatega.

Kaarli Hambapolikliiniku praeguste omanike esindaja Laidar Laos tõdes, et ostusoov tuli BaltCapi poolt. "Leidsime, et meie väärtused klapivad, jagame sarnast nägemust ettevõtte ja selle kaubamärgi iseseisvas jätkamises ning juba alustatud arendused saavad edukalt ellu viidud ka uue omanikuga," ütles Laos.

BaltCapi juhtivpartner Martin Kõdari sõnul sobib investeering Kaarli Hambapolikliinikusse hästi nende pikaajalise strateegiaga, et laiendada DenCapi portfellis olevate kliinikute gruppi.

BaltCap on praegu või varasemalt olnud omanik mitmes Eesti meditsiinisektori ettevõttes: töötervishoiuettevõttes Qvalitas, meditsiinilaboris Synlab ja uuringuettevõttes eGeen. Samuti on BaltCap Unimed Gruppi kuuluvate Unimedi Tallinna, Tartu ja Pärnu kliinikute ning Dental Designi hambalabori omanik. Leedus kuulub neile InMedica tervisekeskuste kett ning üle Baltikumi tegutsev laboriseadmeid pakkuv ettevõte LaboChema.

DenCap Investeeringud omandab ettevõttest 100%. Tehing saab jõustuda pärast konkurentsiametilt loa saamist, mis võib Baltcapi teatel juhtuda neljanda kvartali jooksul.

Kaarli Hambapolikliinik on tegutsenud järjepidevalt alates 1998. aastast. Ettevõtte peamine tegevusala on eriliigiliste hambaraviteenuste osutamine. Kaarli Hambapolikliinikul on neli tegevusüksust – Kaarli Hambaravi, Sõpruse Hambaravi, Ülemiste Hambaravi ja Kaarli Hambalabor. Kaarli Hambapolikliinikus on kõikide üksuste peale kokku 43 ravikabinetti. 2017. aastal oli kliinikutel patsiendikülastusi 91 801 ning ettevõtte käive ulatus 9,4 miljoni euroni.

Hetkel kuum