Allan Rajavee • 3. oktoober 2018 kell 6:43

Taxify näitab tänasest täpset sõidu hinda enne auto tellimist

Taksorakendused Uber (vasakul) ja Taxify (paremal).  Foto: Scanpix

Alates tänasest näeb Taxify rakenduses enne auto tellimist varasema eeldatava hinnavahemiku asemel sõidu täpset hinda. Lõpliku tasu arvutamisel arvestatakse eeldatavat sõiduaega, distantsi ja kohalikke liiklusolusid.

"Sõidu hind on nüüd nii juhile kui ka kliendile ühtmoodi selge ning kõikvõimalikud üllatused välistatud,” ütles Taxify tootejuht Dmitri Pivovarov. Tema sõnul on kliendid juba varasemalt andnud eeldatava hinnavahemiku kuvamisele positiivset tagasisidet.

Hinna arvutamisel võetakse arvesse sõidule tõenäoliselt kuluvat aega, läbitavat vahemaad, kohalikke liiklusolusid ning seda, milline on antud ajahetkel nõudlus sõitude järele. Juhul kui hinnad tõusevad kasvanud nõudluse pärast, näevad kliendid hinnakordaja asemel enne tellimuse vormistamist endiselt täpset sõidu maksumust. Kuvatav hind ei muutu seni, kuni kliendi poolt sisestatud sõidu alguspunkt ja sihtkoht jäävad samaks.

Muudatus rakendub Taxify mobiiliäppi Google Play või App Store'i vahendusel uuendades.

Taxify läks selle aasta alguses üle uuele dünaamilisele hinnastussüsteemile, mis arvestab tellimise ajahetkel olevat nõudlust. Baashindade ja hinnasüsteemi muutumine tekitas tollal taksojuhtides palju tuska ning mõned juhid tegid sotsiaalmeedias üles kutseid kehtestada juhtidel oma baashind.

Hetkel kuum