• Vundamendi soojustamine.Foto: Veiko Tõkman
  Jaga lugu:

  Soome ehituses paljastatud kartell sai 4 miljonit trahvi

  Soome turujärelevalve nõuab 4 miljonit eurot firmadelt, kes on süüdi keelatud konkurentsi välistavas ühistöös EPS-toodete turul Soomes, kirjutas Kauppalehti.

  Soome konkurentsi-ja tarbijakaitseameti tõstis kartell ühiselt EPS-toodete hindu. Kartellis osalenud Styroplast vabastati tasu maksmisest, sest ta teatas esimesena ametivõimudele keelatud kokkulepetest.
  Konkurentsi-ja tarbijakaitseameti uurimine näitas, et ThermiSol, UK-Muovi ja Styroplast leppisid 2013. ja 2014. aastal kokku EPS-toodete hinnatõusu suuruse ja aja. Need kolm on Soomes turujõult olulised tegijad ja EPS-tooted on ehituses möödapääsmatud.
  ThermiSolilt nõuab amet 2,8 miljoni euro ja UK-Muovilt 1,5 miljoni euro suurust trahvi.
  Amet lisab pressiteates, et ettevõtete keelatud tegevuse ulatus, kestus ja mõju suurus oleks eeldanud isegi suuremaid trahvisummasid, aga seaduse järgi ei või summa ületada 10 protsenti ettevõtte käibest aastal, mil ta viimati kartellis osales.
  Thermisoli käive oli eelmisel aastal 27 miljonit eurot ja ettevõte oli 1,4 miljoni euroga kasumis, ThermiSoli käive oli 15 miljonit eurot ja kasum 0,6 miljonit eurot. Stryroplasti käive oli mullu 7 miljonit eurot ja kasum 140 000 eurot.
  Alates 1950ndatest on EPSi kasutatud peamiselt soojusisolatsioonimaterjalina, kuid viimase aastakümne jooksul on oluliselt kasvanud EPSi kasutamine uutes valdkondades nii tööstuses kui ka majapidamistes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.