• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: rangematest konkurentsireeglitest ja ettevõtlusest väljaspool Tallinna

  Advokaadibüroo Cobalt Tallinna büroo partner ja konkurentsiõiguse töögrupi juht Elo Tamm.Foto: Raul Mee

  Kolmapäevases hommikuprogrammis keskendume konkurentsiõigusele ja räägime sellest, milliste suurte muudatustega peavad ettevõtjad edaspidi konkurentsivallas arvestama. Sellest räägib lähemalt advokaadibüroo Cobalt Tallinna büroo partner ja konkurentsiõiguse töögrupi juht Elo Tamm.

  Lisaks uurime mullu augustis Pärnus kasevineeritehase avanud Metsä Woodi tehase juhilt Kaarel Talilt, kuidas jäävad ettevõtted ellu väljaspool Tallinna ja Harjumaad ning mis on vineeriäri õitsemise taga.
  Lahkame ka esmaspäeval ja teisipäeval USA ning Hiina vahel peetud kaubandusläbirääkimisi ning vaatame, mis mõju on sellel börsidele.
  Hommikuprogrammi juhivad Liis Amor ja Birjo Must.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.30 "Triniti eetris". Seekord on teemaks Euroopa Liidu kaubamärgiõigus, mis sai aasta lõpus olulise uuenduskuuri. Peatume sellel, millised on Eestis plaanitavad kaubamärgiõiguse muudatused, millist kaitset kaubamärgi registreerimine pakub ja mis ei sobi kaubamärgiks. Toome ka näiteid möödunud aasta Euroopa Liidu Kohtu olulistest kaubamärgialastest lahenditest. Külas on Triniti advokaadibüroo partner Karmen Turk, saadet juhib Liis Amor.
  13.00–14.00 "Autosõbrad eetris". Alustab Äripäeva raadio uus autoteemaline saade, kus pole tabu ükski teema, mis tõelisele autosõbrale huvi võiks pakkuda. Esimeses saates võetakse kokku 2018. aasta autoturg, milline auto ja miks osutus eestlaste lemmikuks ning kas diiselmootor hakkab tõepoolest kaduma. Samuti anname ülevaate alanud autoaasta peamistest uudismudelitest.
  Saadet juhivad ligi 20 aastat autondusega tegelenud autosõbrad, Äripäeva ajakirjanik Tõnu Tramm ja Tireman OÜ tegevjuht Hindrek Männik. Stuudiokülaline on Tehnikamaailma peatoimetaja Tõnu Ojala.
  15.00–16.00 "Teabevara tund". Seekordses saates räägime IT-personali värbamisest, töötajate sisseelamisest ja nende arendamisest ning sellest, kuidas häid töötajad ettevõttes hoida. Neil teemadel jagab praktilisi kogemusi IT juhtimise teabevara autor ja Ignite OÜ personalijuht Sirli Spelman. Saadet juhivad IT juhtimise teabevara toimetaja Kai Miller ja vanemtoimetaja Heidi Saar.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.