• Jaga lugu:

  Weekend kohtu ees: üle 2,5 miljoni kohustusi ja tühi pangakonto

  Weekendi festivali korraldajafirmal on kogunenud üle 2,5 miljoni euro kohustusi, varasid on aga ettevõttel 4000 eurot. Ettevõtte kaks pangakontot on tühjad.

  Weekend Festivali korraldajafirma juht John Rugemalira kaitsjaga täna Harju maakohtus.Foto: Andras Kralla
  Weekend Festivali korraldajafirma juht John Rugemalira saabus täna kohtusse, sest Weekend Festival Baltic taotleb pankrotti. Rahalised raskused tulid ettevõtte hinnangul vääralt prognoositud eelarvest, mille koostas ettevõtte Eesti büroo selle tollase juhi Henri Lindali juhtimisel. Lõpliku otsuse tegi aga juhatuse liige.
  Arvestatust nõrgema tulemuse tõi korraldajate väitel piletite müügi langus ja festivalil kasutatud sularahavaba müügisüsteem, mis pidi festivalil tarbimist kasvatama, kuid hoopis vähendas seda.
  Kohustusi on festivalil tööd teinud ettevõtjate ees üle 816 500 euro. Suurimad võlausaldajad on näiteks tellinguäris tegutsev AS Telinekataja üle 116 000 euroga, heli- ja lavatehnika rentimisega tegelev Eventech rohkem kui 65 000 euroga ning joogitootja A. Le Coq üle 51 000 euroga. Välikäimlaid rentiva Kemmerlingi ees on võlg pea 40 000 eurot.
  Võlgniku suhtes on käimas ka menetlus ettevõtte Tuisu Trans nõudmisel. Nõude suurus on üle 18 000 euro. Kokku on ettevõttel kohustusi üle 2 miljoni euro.
  Kreeditor
  Tasumata summa (eurodes)
  1/2 Mind OÜ25 000
  A.Le Coq AS46 515,09
  AS Telinekataja116 521,6
  Eventech OÜ65 440,6
  OÜ Kemmerling39 278,58
  Pernod Ricard Estonia OÜ59 438,64
  Playpass NV25 427,81
  Tridens AS16 606,63
  Wknd Festival OY51 528,54
  Ettevõte pea varatu
  Ajutise pankrotihalduri Martin Krupi hinnangul on ettevõttel käegakatsutavaid varasid selle kõrval vaid 4000 eurot. Ka ettevõtte kaks pangakontot on tühjad.
  Ülejäänud vara koosneb nõuetest peamiselt teiste riikide ettevõtete vastu, kellelt raha saamise osas kindlust ei ole. Võib juhtuda, et ettevõte saab siiski kätte ka toetuse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS). Krupp ütles, et EAS ei ole toetuse maksmise osas kindlat „ei-d“ öelnud, kuid EAS ei ole ka kindel, kas nad peaksid võlgnikule toetuse tasuma. 2 nädalat tagasi pidas EAS Krupi sõnul maksmist veel tõenäoliseks.
  Krupp hindas, et Weekend Festival Balticul ei ole võimalik oma tegevust jätkata, sest see eeldaks väga suure raha kaasamist. Samuti on tema sõnul selge, et võlgnik on maksejõuetu. Kohtuniku küsimuse peale, kas keegi sooviks festivali investeerida, ütlesid Weekend Festival Balticu esindajad, et ei ole.
  Detsembris kirjutas Äripäev, et Weekendi korraldajafirma pakkus võlausaldajatele, et maksavad võlast 25% osamaksetena. Korraldajafirma kaitsjad ütlesid kohtus, et selle kompromissi abil oleksid nad saanud korraldada tänavu festivali Tallinnas, kuid enam seda võimalik teha ei ole. Lisaks püüti finantseeringut leida ka mujalt.
  Krupp märkis tagasivõitmise võimaluste kohta, et on tehtud tagasimakseid võlgniku juhatuse liikmega seotud äriühingutele ning võib olla, et ühte võlausaldajat on teistele eelistatud.
  Arutati ka selle üle, et Weekendi korraldajafirma andis pankrotiavalduse sisse liiga hilja, kuna pidi olema rahalistest raskustest varem. Weekend Festival Baltic sellega ei nõustunud.
  John Rugemalira.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.