Eliisa Matsalu • 13. mai 2019 kell 11:30

Kingo: maksuamet tegi mulle töökiusu

EKRE uue ministrikandidaadi Kert Kingo sõnul vähendati tal maksuametis töötades distsiplinaarkorras palka seepärast, et ta keeldus täitmast tööandja antud ülesannet, mida Kingo seaduslikuks ei pidanud.

EKRE uus väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo (vasakul) ütles, et tema kohtuvaidlus maksuametiga käib töökiusu üle.  Foto: Liis Treimann

„Langesin töökiusu ohvriks,“ ütles Kingo Äripäevale. Ta rääkis, et maksuametis töötades kästi tal teha toimingut, mis polnud seaduslik. Kingo keeldus enda sõnul toimingut täitmast, mille peale vähendas maksuamet distsiplinaarkorras ta põhipalka neljaks kuuks 20%.

„Loodan, et olen inimestele oma õiguste eest seismisel eeskujuks,“ ütles Kingo. Tema sõnul on töökius laialdaselt levinud, kuid selle vastu ei tehta eriti midagi. Kingo vaidlused maksuametiga algasid 2017. aastal, nüüd on vaidlus jõudnud riigikohtusse. „Teistes kohtuastmetes pole julgetud seisukohta võtta,“ ütles Kingo.

Mis toimingut Kingol maksuametis teha kästi, Kingo ei täpsustanud. „Kohtuvaidlus alles käib. Tegelikult ei peaks üldse sellest teemast veel rääkima,“ sõnas ta. Kohtuotsus peaks tulema juuli kuus.

Maksuamet teatas, et kuna tegu on kinnise kohtuasjaga, siis pole neil võimalik asja sisu kommenteerida.

Äripäev kirjutas täna, et EKRE uus väliskaubandus- ja IT-ministrikandidaat Kert Kingo käib endise tööandja maksuametiga kohut. Kohtulahendite registrist leiab kohtumääruse, millest selgub, et mõni aasta tagasi väljastas maksu- ja tolliamet käskkirja, milles karistati Kert Kingot distsiplinaarkorras põhipalga vähendamisega 20% neljaks kuuks.

Kingo töötas tollal maksuameti tulude osakonna sissenõudmise erimenetluse talituse juristina. Käskkirja peale kaebas ta oma tollase tööandja kohtusse.

Hetkel kuum