Kristjan Pruul • 27. veebruar 2020 kell 9:00
Uudised
Ainult tellijale

Konkurentsiamet soovitab Elektrilevi laadimisvõrgustiku tükeldada ja müüa

Konkurentsiameti hinnangul tuleks Enefit Volti nimel all turule toodud võrgustik tükkhaaval maha müüa.  Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

Elektriautode laadimisvõrgustiku kuulumine Eesti Energiale kätkeb konkurentsiameti hinnangul mitmeid konkurentsi takistavaid asjaolusid ning hiljuti Enefit Volti nimel all turule toodud võrgustik tuleks tükkhaaval maha müüa.

Põhiline vastuolu Eesti Energia võrguettevõtja Elektrilevi soovis elektriautode võrku arendada on seotud Euroopa Liidu direktiiviga, mille järgi tuleks Enefit Volti laadimisvõrgustik panna avalikule enampakkumisele. Kui konkurentsiameti hinnangul võib ka enampakkumise tulemusel tekkida turule üks liiga suur tegija.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum