Kristel Härma • 5. oktoober kell 11:14
Uudised
Ainult tellijale

Tere ja Farmi: riik võiks toetada kriisis ka suuri eksportijaid

Tere ja Farmi Piimatööstuse ning uue emafirma Nordic Milk juhatuse liikmed Mairi Paiste ja Ülo Kivine plaanisid ettevõtetele selleks aastaks kasvu, kuid nüüd katsuvad hoida eelmise aasta taset.  Foto: Liis Treimann

Kriisiaastal plaanib kaks piimatootjat ühiselt eelmise aastaga võrreldes mitte langeda, kuigi riigilt tuge nad ei saa ja lisaks kriisile tuleb tasuda endiselt Tere võlgasid.

Tere ja Farmi piimatööstused on koos haaranud ligikaudu 40% Eesti turust, kuid kasvada saavad nad vaid ekspordi toel, kus hinnad kriisiaastal langesid. Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine nentis, et ka sel nädalal tuleb välja maaeluministeeriumi meede 1,5 miljoni euroga, millega toetatakse taas vaid väikseid ja keskmisi tootjaid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum