Meelis Milder • 9. veebruar 2017 kell 4:15

Seda valitsust ei saa palliplatsile lasta

Baltika omanik ja juht Meelis Milder  Foto: Raul Mee

Hirm tuleb peale, kui kujutada praegust valitsust ette korvpalliväljakul, tunnistab Baltika omanik ja juht Meelis Milder.

Valitsus on liigse kiirustamisega jätnud üpris segase mulje. Kindlasti oleks tarvis rohkem kirjeldada oma suurt eesmärki ja loogikat, kuidas seda kavatsetakse saavutada.

Ja siit järgmine probleem (tõsi, see on pigem seotud valitsemise reeglistikuga üldisemalt) – iga ministeerium ja minister tegeleb mingite oma asjadega, ja seetõttu on tervikut veelgi raskem mõista, rääkimata mingi ühise plaani elluviimisest.

Loodaksin väga, et peaminister Jüri Ratas, kes on lähedalt seotud korvpalliga, meeskonnaspordiga, mõistab: et meeskond võidaks, peab olema ühtne strateegia ja taktika, rollid jagatud ja treener või kapten lõplikke otsuseid tegemas. Hirm tuleb peale, kui kujutada praegust valitsust ette korvpalliväljakul.

Ja muidugi kõige tähtsam – riigi väärtuse või rikkuse kasvust pole suurt kuulda. Minu kui maksumaksja ja ettevõtja seisukohast peaks olema valitsuse kõige tähtsam eesmärk riigi majanduse (mitte riigimajanduse!) edendamine ettevõtlikkuse suurendamise ja ekspordi toetamise kaudu. See on ainus allikas, kust võivad tekkida tulud, mida siis vähem või rohkem õiglasemalt laiali jagada.

Ootan endiselt usutavat kasvuplaani!

Hetkel kuum