• Jaga lugu:

  Lagedad langid teevad kurvaks

  KaruFoto: Panthermedia

  Riigimetsa Majandamise Keskus juhatuse esimehe väitel tuleb metsa raiuda nii, et ökosüsteem tervikuna ei kannataks. Ohukoht on aga mujal, kirjutab looduskaitseseltsi juhatuse liige Kalev Tihkan.

  Riigil kui omanikul on õigus välja võtta  riigiettevõtete dividende. ETV sarja „Suu puhtaks“ avasaatest saime teada, et kui eelmisel aastal oli RMKst riigieelarvesse võetud dividendide summa 21 miljonit, siis sellel aastal kujuneb summaks 30 miljonit eurot. Eelarve tasakaalus hoidmine muutub dividendinõuete olulisel kasvamisel üha pingelisemaks ja siis ongi üks kardetav võimalik lahendus raiesurve suurenemine.
  30 000 hektari salu- ja laanemetsade kaitse alla võtmise kavatsus tekitab aga küsimuse, kas  nende alade hulka peaks arvatama renoveeritud kuivendusvõrguga riigimetsa alasid, kui on olemas hulk väikeomanikke, kes oma metsi intensiivselt ei majandada ja neid lihtsalt hoiavad kas maakodu kõrghaljastuse, seene-või marjametsana. Kui nende maade omanikega  lugupidavalt ja argumenteeritult suhelda, siis ehk jätkub nende loodusväärtusi säästev hoiak.
  Muidugi ei tohi unustada nn veebivalvureid, kes katkematult piidlevad metsaregistrisse  lisanduvat infot ja viljelevad agressiivset, sageli ebareaalsete pakkumistega ostupoliitikat. Nii kaaskodanikele kui ka metsaelukatele mõjuvad aga frustreerivalt need lagedad metsamaastikud, mis on just värskelt riigimaade enampakkumisel nn omaniku saanud ja kus siis kõik metsakavaga kümneks aastaks plaanitud raied on mõne nädalaga ära tehtud.
   
   
   
  Autor: Kalev Tihkan
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Change'i tulemused viisid osaku langusesse
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Funderbeamis kauplev krüptoraha platvorm Change avalikustas kolmapäeval teise kvartali tulemused, mis olid väga sarnased esimesele kvartalile.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.