Kaja Kallas • 29. aprill kell 12:03
Arvamused
Ainult tellijale

Kaja Kallas: eelmise RESi kärped olid sisutühjad, kriis võimaldab sisulisi reforme

Peaminister Kaja Kallas Äripäeva raadios.  Foto: Andras Kralla

Et tagada Eesti majandusele võimalikult kiire ja stabiilne areng, tuleb riigi rahandus korda seada, kirjutab peaminister Kaja Kallas.

Eelarvenõukogu on möönnud, et Eesti on elanud pikalt üle jõu. Oleme ka headel aegadel kulutanud rohkem raha, kui meil on olnud. Eelmisesse riigieelarve strateegiasse (RES) oli kirjutatud miljardi jagu tühje kärpeid, mis ei olnud millegagi sisustatud. Seega seisis meie valitsusel ees topeltraske ülesanne – mitte ainult leida kate kriisis tekkinud eelarve vajadustele, vaid ka nendele tühjadele kärbetele, mis eelarve veelgi enam tasakaalust välja viivad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum