• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõik on lollid

  Peaminister Andrus Ansipi nördimuse riigikontrolli aastaraamatu üldjoontes pessimistliku pildi pärast võib kokku võtta sõnadega: "kõik on lollid". Pole see uus riigikontrolör midagi parem kui eelmine, ja ajakirjandus ei saa nagu tavaliselt millestki aru.

  Riigikontrolli vastne hinnang Eesti riigipidamise hetkeseisule Ansipile muidugi ei meeldi, nagu talle ei meeldi tavaliselt ka inimarengu aruanded, sest neist paistab välja teistsugune Eesti kui see, milles tema elab ja ainult elada tahakski. Mingeid erilisi üllatusi riigikontrolli aastaraamat ei paku ja uue riigikontrolöri Alar Karise toon on Mihkel Oviiri käredusest tuntavalt mahedam. Ühtegi sellist probleemi, millest lai avalikkus enne kuulnud ei oleks, raamat avalikkuse ette ei too.
  Ansip pahandabki: "Uus riigikontrolör, aga jutt on nagu ikka kuidagi endine. Jutt on kahjuks, see, mida meedias võimendatud on, vale. Kahju. Ma ei saa anda üldist hinnangut, aga see, mis on pealkirjadesse jõudnud, kahjuks ei vasta tõele." Ühesõnaga, riigikontroll ajas enne jama ja ajab nüüd ka, sest viitab mingitele probleemidele.
  No ja siis tuleb, nagu oodata oligi, Ansipi lemmik Eurostat, mille järgi on asjad ikka teisiti, kui riigikontroll paista laseb. Küll on tüütu see riigikontroll, aastast aastasse viitab muredele, mida pole olemaski! Puudub veel kinnitus, et elu on läinud paremaks, elu on läinud lõbusamaks.
  Eks ju alati või valida mõned teised eeldused ja ehitada arvutused ütles mõnele teisele loogikale kui see, mis parasjagu Ansipi meelest sobivaid tulemusi ei anna. Eurostati rehkendused sobivad Ansipile tavaliselt paremini kui kodumaiste asjatundjate omad. Eurobaromeeter sobib ka. Kui teil näiteks peaks tekkima tunne, et teie usaldus valitsuse ja parteide vastu on hakanud nõrgenema, siis meenutage endale, et meie valitsust usaldatakse märksa enam, kui Euroopa Liidus keskmiselt valitsusi usaldatakse, ja ka meie parlamenti usaldab rahvas märksa enam, kui Euroopa Liidus keskmiselt. Seda oli Ansipil põhjust avalikkusele meelde tuletada, kommenteerides Rein Raua legendaarset arvamuslugu "Back in the USSR" (EPL 29.10.2012).
  Autor: Vilja Kiisler, Vilja Kiisler
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.