Pille Ivask • 4. oktoober 2016 kell 9:30

Baltic Horizon plaanib kaasata 80 miljonit lisakapitali

Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam  Foto: Andres Haabu

Hiljuti Tallinna börsil noteeritud kinnine kinnisvarafond Baltic Horizon plaanib täiendavat avalikku pakkumist Eestis ja Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis.

Fondi eesmärk on kaasata kuni 80 miljoni euro väärtuses kapitali uute investeeringute tegemiseks.

Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam lausus, et objekte, millesse kaasatud raha suunata, on palju. Praegu peetakse läbirääkimisi Tallinnas, Riias ja Vilniuses oluliselt rohkemate projektide osas kui plaanitava raha kaasamisega saaks soetada. "Valime välja meie jaoks kõige strateegilisemad, pikaajalist tootlust ning kapitali kasvu pakkuvad ärikinnisvara objektid. Hetkel ei saa veel avaldada, millistesse objektidesse plaanime investeerida, kuid nad saavad olema väga sarnase kvaliteedikaliibriga objektid, nagu hetkel portfellis," vihjas ta.

“Usume, et praeguste madalate intressimäärade juures on investorid huvitatud arusaadavaid riske võttes teenima atraktiivset tulu ning kinnisvara on kasvava atraktiivsusega varaklass negatiivsete intresside keskkonnas kogu maailmas,” märkis Karotam.

Ta märkis, et Baltic Horizoni näol on investoritel võimalus võtta positsioone Baltikumi ärikinnisvaras, kusjuures unikaalne võimalus on just jaeinvestoritel, sest miinimuminvesteering sisuliselt puudub. “Ootame enda ridadesse väga laia investorbaasi, nii jae- kui institutsionaalseid investoreid, põhiliselt Läänemere regioonist. Laia sellepärast, et soovime fondiosaku likviidsuse börsil tõsta uuele tasemele,” jätkas ta.

Fondi peamine strateegia on omandada madala laenukoormusega ning tugevate üürnikega ärikinnisvara Balti riikide pealinnades, selgitas Karotam. Lisaks lubab portfelli kasvatamine uute atraktiivsete investeeringutega suuremat riskide hajutamist üürnike, varaklasside ja linnade lõikes ning väiksemaid proportsionaalseid halduskulusid.

Fond on juba registreeritud Tallinna börsi nimekirjas ning nüüd plaanib fond olla esimene alternatiivne investeerimisfond ka Stockholmi börsil. Baltic Horizon registreerib lähikuudel Eesti finantsinspektsiooni abil oma uue prospekti, seisab börsiteates.

Pakkumise korraldaja Põhjamaades, Luksemburgis ning muudes valitud riikides on Catella. Catella korraldab samuti jaepakkumist Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis.

Horizon Fundi osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 6. juulil 2016.

Fondivalitsejaks on Northern Horizon Capital AS, mis omab alternatiivfondide fondivalitseja litsentsi. Nii fondi kui ka fondivalitseja üle teostab järelevalvet Eesti finantsinspektsioon.

Hetkel kuum