• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltic Horizon plaanib kaasata 80 miljonit lisakapitali

  Baltic Horizon Fundi juht Tarmo KarotamFoto: Andres Haabu

  Hiljuti Tallinna börsil noteeritud kinnine kinnisvarafond Baltic Horizon plaanib täiendavat avalikku pakkumist Eestis ja Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis.

  Fondi eesmärk on kaasata kuni 80 miljoni euro väärtuses kapitali uute investeeringute tegemiseks.
  Baltic Horizon Fundi fondijuht Tarmo Karotam lausus, et objekte, millesse kaasatud raha suunata, on palju. Praegu peetakse läbirääkimisi Tallinnas, Riias ja Vilniuses oluliselt rohkemate projektide osas kui plaanitava raha kaasamisega saaks soetada. "Valime välja meie jaoks kõige strateegilisemad, pikaajalist tootlust ning kapitali kasvu pakkuvad ärikinnisvara objektid. Hetkel ei saa veel avaldada, millistesse objektidesse plaanime investeerida, kuid nad saavad olema väga sarnase kvaliteedikaliibriga objektid, nagu hetkel portfellis," vihjas ta.
  “Usume, et praeguste madalate intressimäärade juures on investorid huvitatud arusaadavaid riske võttes teenima atraktiivset tulu ning kinnisvara on kasvava atraktiivsusega varaklass negatiivsete intresside keskkonnas kogu maailmas,” märkis Karotam.
  Ta märkis, et Baltic Horizoni näol on investoritel võimalus võtta positsioone Baltikumi ärikinnisvaras, kusjuures unikaalne võimalus on just jaeinvestoritel, sest miinimuminvesteering sisuliselt puudub. “Ootame enda ridadesse väga laia investorbaasi, nii jae- kui institutsionaalseid investoreid, põhiliselt Läänemere regioonist. Laia sellepärast, et soovime fondiosaku likviidsuse börsil tõsta uuele tasemele,” jätkas ta.
  Fondi peamine strateegia on omandada madala laenukoormusega ning tugevate üürnikega ärikinnisvara Balti riikide pealinnades, selgitas Karotam. Lisaks lubab portfelli kasvatamine uute atraktiivsete investeeringutega suuremat riskide hajutamist üürnike, varaklasside ja linnade lõikes ning väiksemaid proportsionaalseid halduskulusid.
  Fond on juba registreeritud Tallinna börsi nimekirjas ning nüüd plaanib fond olla esimene alternatiivne investeerimisfond ka Stockholmi börsil. Baltic Horizon registreerib lähikuudel Eesti finantsinspektsiooni abil oma uue prospekti, seisab börsiteates.
  Pakkumise korraldaja Põhjamaades, Luksemburgis ning muudes valitud riikides on Catella. Catella korraldab samuti jaepakkumist Rootsis ning võimalusel ka Soomes ja Taanis.
  Horizon Fundi osakutega alustati Nasdaq Balti fondinimekirjas kauplemist 6. juulil 2016.
  Fondivalitsejaks on Northern Horizon Capital AS, mis omab alternatiivfondide fondivalitseja litsentsi. Nii fondi kui ka fondivalitseja üle teostab järelevalvet Eesti finantsinspektsioon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.