Kuidas mõjutavad eksjuhi boonused Ekspress Gruppi?

Ekspress Grupi eksjuht Gunnar Kobin asus aasta alguses tööle ettevõtte nõukogu liikmena.  Foto: Andras Kralla
Mait Kraun • 4 jaanuar 2017

LHV vanemanalüütik Joonas Joost ütles, et Ekspress Grupi eksjuhi Gunnar Kobini motivatsioonipakett ettevõttele enam erilist mõju ei avalda, küll aga vähenevad jooksvad kulud.

"Optsiooniprogrammi kulud on tehtud ja tulemustes kajastatud juba varasematel perioodidel (Ekspress ostis ise aastate jooksul aktsiaid kokku ja see kulu kajastati perioodil, mil konkreetsed ostud sooritati). Kui osteti kokku 660 400 aktsiat keskmise hinnaga 1,27 eurot, siis peaks kogukulu olema suurusjärgus 850 000 eurot,“ kommenteeris Joost.

„Kõige otsesem mõju seisneb ehk selles, et jooksvad kulud vähenevad, sest Ekspress ei osta enam turult aktsiaid tagasi,“ nentis Joost.

Ettevõtte juhtimisele optsiooniprogrammi lõppemine otsest mõju aga ei avalda. „Ekspress Grupi nõukogu on juba varem otsustanud, et selle aasta 1. jaanuarist jätkab Gunnar Kobin ettevõtte nõukogus, mitte juhatuse esimehena. Seega pole optsiooniprogrammi lõppemisel endal otsest mõju ettevõtte juhtimisele. Programm mõjutas aastaid 2014-2016, aktsionäride koosolekul kiideti optsiooniprogramm heaks 2013. aasta novembris.“

Hetkel kuum