Anu Lill • 23. oktoober 2020 kell 10:06
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investor: LHV tegi õige sammu õigel ajal

Investor Elmo Somelari (keskel) sõnul on juba regulatiivsete erinevuste tõttu LHV-l parem Londonis tegutseda eraldi pangana.  Foto: Andras Kralla

Investor Elmo Somelari hinnangul oli LHV samm asutada filiaali asemel eraldi pank Ühendkuningriigis õige samm õigel ajal, sest järjest kasvav finantstehnoloogia sektor vajab kiiret ja paindlikku pangateenust, mida suurpangad pole varmad neile kõrgema riski tõttu võimaldama.

Somelar tõi näite, et kolmandas kvartalis teenis LHV Group Ühendkuningriigi ärilt 1,2 miljonit eurot kasumit. Veel kaks aastat tagasi oli LHV-l Londonis ca 50 fintech-ettevõttest klienti (praegu on maksevahendajatest kliente 130).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum