Kaupleja Alex • 26. juuni 2018 kell 14:27

Turg karistab tähelepanematuid karmilt

Kaupleja Alexi eilne panus Acceleron Pharma aktsia tõusule tõi kiirelt suure miinuse.  Foto: Kaupleja Alex

Eile üritasin teha kahte asja korraga: kolida oma perega suveks meie maakoju ja samal ajal kaubelda.

Loomulikult ei olnud ma võimeline mõlemat asja täie tähelepanuga tegema, loomulikult pidi üks paratamatult kannatama ja loomulikult oli see kannataja minu kauplemine. Ja loomulikult karistas turg tähelepanuta jätmise eest kohe.

Takkajärgi on selge, et ma poleks pidanud sellisel päeval üldse kauplemisega tegelema. 

Kaupleja Alexi kontoseis

Hetkesaldo (suletud tehingute summa kontol): 9792 eurot

Kapital (avatud tehingute kasum/kahjum kontol): 9602 eurot

Reaalajas ülevaate Alexi kauplemiskontost ja viimastest tehingutest leiab SIIT.

Ma ei märganud langustrendi

Rääkisin eile, et kavatsen sisse võtta kaks ülesjooksu positsiooni ravimiarendajate aktsiates: Progenicsis ja Acceleronis. Mõeldud-tehtud. Nii kui turg avanes, panin aga ostuorderid sisse ja asusin tegelema oma asjadega.

Mida ma aga tähele ei pannud, oli eilne langustrend, mis oli nähtaval juba USA turu avanemisest saadik ja süvenes iga tunniga. See karune liikumine ei jätnud praktiliselt ühtki aktsiat tähelepanuta.

Biotehnoloogia idufirmade aktsiad langevad sellise trendi ilmnemisel teistest enam, seda seetõttu, et investorid peavad neid õigusega riskantseteks positsioonideks ja proovivad tormi lähenedes need esimesena üle parda heita.

Nii selguski õhtul, kui ma taas arvuti käivitasin ja turgu vaatasin, et ma olin võtnud positsioonid sisse liiga kõrgel. Sulgumishinnad olid õige mitu protsenti madalamad neist hindadest, millega mina ostsin.

Eilne turu tähelepanuta jätmine tähendab nüüd seda, et ma alustan tänast päeva kokku 155 euro jagu miinuses olevate positsioonidega. Ehkki ma olen endiselt optimistlikult meelestatud mõlema aktsia suhtes, on mu potentsiaalne kasum nüüd selle summa jagu väiksem.

Oleksin pidanud paari päeva jagu ootama

Mida oleksin teisiti võinud teha? Kõigepealt vaadata, milline selle päeva turu trend on. Seejärel oma plaan edasi lükata. Kui turu trend on tugevalt allapoole ja kui indeksid vajuvad üle protsendi miinusesse, on selge, et sel päeval pole mõtet mitmenädalase perspektiiviga positsioone võtta. On mõtet päeva või paari jagu oodata ja leida parem sisenemiskoht.

Vigade perekond on nii suur, et alati on mõni neist kohal, kui peaksite tahtma näha, mida te lollimängimises suudate korda saata, tõdes maailma üks tuntumaid aktsiakauplejaid Jesse Livermore alias Larry Livingston. Nüüd tuleb mul alustada võidujooksu teistest kolmandiku staadioniringi võrra tagapoolt. Ja leida lohutust Livermore'i mõtteteradest, sest tegi temagi vigu, hoolimata oma vaistudest ja oskustest. Erinevalt minust maksid tema vead miljoneid.

Hetkel kuum