Peeter Koppel • 18. juuli 2012 kell 5:15

Koppel: aga tühistagem gravitatsiooniseadus!

Mulle ei meeldi euro. Seda peamiselt sellepärast, et ühisvaluuta rajati poliitilisele loogikale, kirjutab SEB strateeg Peeter Koppel.

Küll aga leian  ma vaatamata sellele, et meie väikse, dünaamilise ja ekspordile orienteeritud majanduse jaoks, mis peale selle on end (rahva tahtel!) euroopa (ja euro) ühisesse perre sokutanud, pole kasutatava rahaühiku kontekstis tõsiseltvõetavaid alternatiive ning diskussioon võimalike alternatiivide kohta on utoopiline või paremal juhul emotsionaalne.

Suisa nii emotsionaalne, et mõned hüüatused ettepanekutega võtta kasutusele üks või teine valuuta, tunduvad võrreldavad ettepanekutega tühistada gravitatsiooniseadus, sest siis oleks kõigil kergem olla ning mõned hõljuks suisa poolteist meetrit maapinnast kõrgemal.

Mis ühendab euroskeptikuid, milline on praeguse kriisi paradoks, millised on Eesti valikud kriisis ning mida arvata Eesti krooni taas kasutuselevõtu mõttest, loe kolmapäevasest Äripäevast.

Hetkel kuum