• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majanduskasv Euroopas aeglasem

  Peamine ekspordi kahanemise põhjus on nende maade eksporditurgude, eriti Saksamaa äritsükli tundlikkus, kirjutas OECD.
  Üleminek vabaturumajandusele jättis maha rasketööstuse võimsused ja suured varud. Need koos madalate palkadega lubasid ekspordil 1994. ja 1995. aastal õilmitseda.
  «Suur osa rasketööstustest on aga restruktureerimata ja sarnaste ekspordinäitajate jätkumine on ebakindel,» teatas aruanne.
  Majandusareng Baltimaades on OECD sõnul «pettumust valmistav». «Lätis ja Leedus on see peamiselt hiljutiste panganduskriiside tulemus,» ütles OECD. Sel aastal oodatakse Eesti SKP kasvuks 3 protsenti, mis on sama kui eelmisel aastal. Lätis peaks OECD prognoosi kohaselt olema kasv 1,5 protsenti pärast 1995. aasta kaheprotsendilist langust. Leedu kasv aeglustub eelmise aasta 3 protsendilt 2,5 protsendile.
  Baltimaade kohta OECD oma raportis 1997. aasta prognoose ei esitanud.
  Peale Bulgaaria ja Rumeenia on enamik riike suutnud inflatsiooni ohjata.
  «See on saavutatud tänu karmile eelarvepoliitikale ja keskpankade suurenenud usaldatavusele. Ka karm kontroll riiklike kulutuste üle on oluline,» ütles aruanne. 1997. aastal langeb inflatsioon kõigis riikides peale Slovakkia, kus ta jääb 6 protsendi juurde, prognoosib OECD.
  Balti riikides jätkub inflatsiooni langus ning aasta lõpuks peaks see langema alla 20 protsendi. Eestis prognoositi inflatsiooniks 18, Lätis 16 ja Leedus 19 protsenti.
  Raport juhtis tähelepanu Kesk- ja Ida-Euroopa pangandussektori ebastabiilsusele, eriti Bulgaarias kestvale finantskriisile.
  Venemaal peaks järgmisel aastal olema majanduskasv 2 protsenti ja 1998. aastal 5 protsenti, kuna investeeringud suurenevad ja inflatsioon stabiliseerub. Sel aastal langeb SKP Venemaal veel 4 protsenti, kuigi SKP langustendets peaks sellega lõppema.
  Inflatsioon peaks aga langema sel aastal 25 protsendini, järgmisel aastal 15 ja 1998. aastal 12 protsendini. Eelmise aasta hinnatõus oli 131 protsenti. AFP-REUTER-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.