28. aprill 1997 kell 22:00

ÄP indeksi fondi osak Rootsi turule

Laatre sõnul on ÄP indeksi fondi jõudmine Rootsi turule esialgu siiski takistatud ja sõltub eelkõige sellest, kas Handelsbanken on fondi osakust huvitatud.

Laarte lausus, et rootslased ootavad ka, kuidas mõjutab Äripäeva indeksi fondi tegevust hiljuti kehtima hakanud uus väärtpaberifondide seadus. Selle kohaselt ei tohi fond ühte ettevõttesse investeerida rohkem kui 25 protsenti fondi vahenditest. Samal ajal on ÄP indeksis Hansapanga osakaal 30--40 protsenti, lisas ta.

Laatre sõnul peab fondi haldav Ühispank otsustama, kas jätkata indeksifondina.

Ühispanga asepresident Margus Schults ütles, et praegu on pangal plaanis jätkata indeksifondina. Schultsi sõnul on fondil käivitamisperioodil aega kuus kuud, et fondi osaku koostis seadusega kooskõlla viia.

Pärast seda on kolm edasitegutsemise võimalust, lisas ta. Esimese võimalusena kapitaliseeruvad väärtpaberituru ettevõtted nii palju, et Hansapanga turuosa väheneb. Teine võimalus on muuta indeksi arvutamise põhimõtteid ja kolmas loobuda indeksifondina jätkamisest, lausus Schults.

Hetkel kuum