14. august 1997 kell 22:00

Kutsekoolid ühendatakse

See on esimene samm kutsehariduse korrastamisel hotellinduse, turisminduse ja restoranide valdkonnas, rääkis Kask.

Kuna turism kujuneb Kase hinnangul Eestis üheks kiiremini arenevaks majandusharuks, tuleb tagada vajaliku tasemega inimeste väljaõpetamine turismierialadel. «Tööturu uuringud näitavad, et suur osa eriala lõpetanuid ei tööta õpitud kutsealal, sellist luksust ei saa maksumaksja rahaga lubada,» lausus Kask.

Mati Kase sõnul väheneb turismi- ja hotellierialasid õpetavate kutsekoolide arv tulevikus veelgi. Praegu õpetab Eestis turismi- ja hotellierialasid üheksa ameti- ja kutsekooli.

Kase hinnangul on Eestis kutsekoolide õppekavad vananenud. «Uus koostatav õppekava eeldab niisuguse õppejõudude kaadri olemasolu, kes oleks võimeline uue õppekava kohaselt ka õpetama,» märkis ta. «Kuna Eestis ei ole õppejõudude potentsiaal eriti suur, oleks arukas koondada tugev õppejõudude potentsiaal ühte kohta kokku.»

Majanduslikust seisukohast saab kahe õppeasutuse ühendamise ja õppetegevuse ühte hoonesse üleviimisega Kase sõnul märgatavalt vähendada kooli ülalpidamiskulusid ja suunata kokkuhoitud raha õppebaasi uuendamisse. «Riik tõenäoliselt loobub Juhkentali kooli hoonest ning annab või müüb selle linnale,» lausus ta.

Hetkel kuum