• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soovitus «osta» viis tõusule

  Tallinna börsil on tekkimas uus investeerimisstrateegia, mida võib tinglikult nimetada Hoiupanga sündroomiks. Selle strateegia järgi käituvad investorid investeerivad aktsiasse, millele Hoiupanga analüütikud klientidele tehtavates analüüsides annavad soovituse «osta». Paradoksaalne on siinjuures see, et viimasel ajal tehtud analüüside järeldustest on vaid üks olnud «hoia» ja ülejäänud kõik «osta». Arvestades Eesti aktsiaturu hetke potentsiaali, ei saa väita, et soovitused oleksid valed. Iga investor peab lihtsalt ise valima, keda uskuda ja keda mitte.
  Eile langes «osta» soovituse ohvriks turvafirma ESS aktsia, mis kerkis päevaga 9,6%, 102 kr tasemele. Kauplemise aktiivsus oli siiski väike -- registreeriti 8 tehingut kogukäibega 648 592 kr.
  Ülejäänud turg püsis taas väga rahulikult ja börsi ning vabaturu päevakäive langes üleeilsega võrreldes veelgi madalamale, ulatudes registreeritud 415 tehingus 73,2 mln kroonile.
  ÄP indeks jäi päevaga praktiliselt muutumatuks, langedes 0,03%, 1416,5 punktile. Tööstussektori indeks jätkab vastavalt maaklerite prognoosidele vaikset tõusu -- eile 0,3%, rekordilisele 100,72 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.