Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siimann varjab ministrite pahategusid

  Eile pressikonverentsil valitsust esindanud kultuuriminister Jaak Allik ütles, et ei tema ega keegi valitsuse liikmetest pole näinud riigikontrolöri poolt peaministrile saadetud kirja, milles Juhan Parts soovitab ministrid Tiiu Aro ja Mart Opmann Maapangaga seotud pahategude pärast ametist vabastada.
  Valitsuse pressiesindaja Daniel Vaarik ütles, et tema nägi Partsi kirja, kuid ei lugenud seda. Vaarik lisas, et peaminister ei soovi enne riigikontrolöri kirja arutamist valitsuse istungil sel teemal ajakirjandusele kommentaare anda.
  Allik ütles, et Partsi ettepanekud tulevad arutusele järgmisel nädalal valitsuse istungil.
  Kultuuriministri sõnul on loomulik, et kõrgete riigiametnike kirjavahetus, milles lahatakse mitme ministri võimalikku riiki kahjustavat tegevust, jääb pikaks ajaks avalikkuse eest saladuseks.
  Alliku sõnul ei saa peaministrilt ja riigikontrolörilt nõuda, et nad teataksid ajakirjanduse kaudu valijatele, millistes üleastumistes Arot ja Opmanni seoses Maapanga põhjaminekuga kahtlustatakse.
  Riigikontrolli kolmanda osakonna peakontrolör Sven Potapov ütles, et kuna avalikkuse teavitamine pole Eesti seadustega otseselt reguleeritud, otsustasid riigikontrolör ja peakontrolörid Aro ja Opmanni võimalikest kuritarvitustest avalikkuse ees vaikida.
  «Rootsis võib ajakirjanik põhimõtteliselt lugeda riigikontrolöri kirjavahetuse läbi hommikul veel enne seda, kui kirjad riigikontrolöri enda kätte jõuavad,» selgitas Potapov. «Eesti seadused selliseid võimalusi ei paku.»
  Potapov lisas, et riigikontrolli kolm osakonda uurisid enne Partsi kirja koostamist peale rahandus- ja sotsiaalministeeriumi ka põllumajandusministeeriumi tegevust, kuid ei leidnud põllumajandusminister Andres Variku tegevuses kuritarvitusi.
  Eesti Päevalehe andmetel saatis riigikontrolör Juhan Parts peaministrile riigikontrolli kokkuvõtte Maapangaga seonduvast ning tegi kaaskirjas ettepaneku ministrid Aro ja Opmann ametist vabastada. Nii Aro kui ka Opmann ütlesid Eesti Päevalehele, et nad pole kirja näinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.