Minister Varik varjab rahasaajaid

21. oktoober 1998, 00:00

Põllumajandusminister Andres Varik keeldus riigikogule avalikustamast nende põllumeeste nimesid, kes on riigilt otsetoetusi saanud. Variku väitel ei saa ta seda ilma toetuse saajate nõusolekuta teha. Põllumajandusministri suhtumine on hämmastav. Kui riik maksab kellelegi toetust, siis ei peaks toetuse saajal olema küll õigust nõuda, et tema nime varjataks. Otsetoetusi makstakse riigieelarvest ja selle kulu- ning tulupool peavad olema avalikud. On loomulik, et parlament kontrollib, kuidas valitsus on eelarvet täitnud. Ministri keeldumise põhjus võib olla selles, et otsetoetuste saajate nimekiri kattub Maarahva erakonna liikmete või sponsorite nimekirjaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing