4. november 1998 kell 22:00

Bill Clinton sai valijailt toetust

Teisipäevaste valimiste tulemused näitasid, et vabariiklastel ei õnnestunud ülekaalu senatis ja esindajatekojas oluliselt suurendada. Selle asemel õnnestus demokraatidel ajalugu teha, suurendades esimest korda alates 1934. aastast esindatust alamkojas ajal, mil võimul on sama partei president.

Lisaks võitsid Bill Clintoni demokraatliku partei kandidaadid olulised senaatorivalimised New Yorgis ja Põhja-Carolinas, sundides lahkuma presidendi mõne teravaima kriitiku.

Demokraatide edu taga on nii USA tugev majandus kui valijate tüdimus presidendi ümber puhkenud seksiskandaalist. Valimisi vaadeldi kui mitteametlikku rahvahääletust selle üle, kas Bill Clinton tuleks väidetava valevande eest ametist tagandada.

Võimalikku tagandamist peeti ka üheks põhjuseks, miks Wall Streeti aktsiakursid suve lõpul järsult langesid ning dollar nõrgenes.REUTERS-ÄP

Hetkel kuum