• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reformile tuli partneri tolliind ootamatult

  Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi ütles, et Mõõdukate tollimeelsus oli teada, ent Isamaaliidu ootamatu meelemuutus tuli Reformierakonnale tõelise üllatusena.
  Samas märkis Ligi, et ühtki ametlikku otsust selle kohta, nagu oleks kolmikliidu tollipoliitika muutunud, pole tehtud.
  «Kusagil on sõlmitud mingeid kokkuleppeid ja tehtud mingeid kahepoolseid otsustusi,» iseloomustas Ligi valitsuskoalitsiooni kahe osalise neljapäevast avaldust, et aastaid kaitsetollide vastu võidelnud koalitsioon hakkab välja töötama tollitariifide eelnõu.
  «Me oleme pettunud, kui Isamaaliit liitub tollide rakendamise toetajatega,» nentis Ligi. Tollide kui instrumendi olemasolu on Ligi sõnul üks asi ja nende rakendamine teine asi. Ta lisas, et Reformierakonna hinnangul peaks tollimaksusid võimalikult kaugemale edasi lükkama.
  Tehniliselt on tollide kehtestamine teostatav ka täna, igasuguste tähtaegade seadmine on müstifikatsioon, rääkis Ligi. «Meil on käibemaksu ja aktsiisi lisamise kogemus olemas. Mis siis juhtub, kui neile veel tollimaks lisada?» küsis ta.
  Kuna valitsusliitu kuuluv Reformierakond on tollide rakendamise suhtes liitlastega eri meelt, tuleb järgmisel nädalal kokku valitsuskoalitsiooni põllumajandusteemaline ümarlaud.
  Ligi sõnul tuleb lahkarvamustes kompromisse otsida läbirääkimiste teel.
  Peaminister Mart Laar ja põllumajandusminister Ivari Padar teatasid kolmapäeval valitsusliidu põllumajandusseminaril, et valitsus on alustanud eelnõu koostamist, mis näeb ette tollide kehtestamist kolmandate riikide kaupadele.
  Valitsuse algatatud tollitariifiseaduse muutmise seadus võib Padari ja Laari sõnul riigikokku jõuda juba enne parlamendi suvepuhkust.
  Seaduse töötab välja rahandusministeerium, mille juht Siim Kallas on seni kõige teravamalt tollide vastu sõna võtnud. Alles kolme nädala eest naeruvääristasid kaitsetollide rakendamist nii mõõdukast välisminister Toomas Hendrik Ilves kui isamaalasest peaminister Laar.
  Padari sõnul nõuab tollide kehtestamist Eesti eelseisev astumine Euroopa Liitu. Ta lisas, et tollid kolmandate riikide suhtes tuleks kehtestada hiljemalt 2001. aastast, soovitavalt aga veel varem.
  Praegu koalitsiooni moodustanud kolmikliidu poliitikud on võidelnud opositsioonis olles tollide vastu kõikvõimalike vahenditega. Viimati lubas valitsus rakendada tollide asemel teisi tururegulatsiooni vahendeid.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Nafta jätkab pärast kaheksa nädalat kestnud tõusu kallinemist
Nafta hind jätkas täna kasvu, WTI jõudis kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast ning Brent kaupleb kolme aasta kõrgeimal tasemel. Globaalne pakkumine on kasin ning nõudlus tugev, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas täna kasvu, WTI jõudis kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast ning Brent kaupleb kolme aasta kõrgeimal tasemel. Globaalne pakkumine on kasin ning nõudlus tugev, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.