• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutitootjatel said läbi ellujäämiskuud

  Arvutitootjatel lõppesid aasta kõige raskemad kuud. Sellest hoolimata on enamik arvutikoostajatest optimistlikud -- selle aasta juuli ei olnud sugugi halvem kui aasta tagasi.
  Kahe kõige raskema kuu ajal otsustas ainuke infotehnoloogia börsiettevõte Pennu CT oma tegevusvaldkonda pisut muuta ja keskenduda internetialale. Pisut üle 100 arvuti tootnud Pennu eksportis juunis enamiku oma arvutitest. Baltimaade suurim arvutitootja Microlink nimetas Pennu suunamuutust riskantseks, sest kahjumit toovale arvutitootmisele lisandub teine, küll väga perspektiivikas, kuid esialgu rahaneelav tegevusala -- Internet.
  Kui Pennu aktsia hakkab käituma nagu mujal maailmas internetifirmade aktsiad, siis peaks isegi vaatamata firma püsimisele suures kahjumis aktsia hind pidevalt tõusma.
  Microlink on samuti viimasel ajal laiendanud oma tegevust internetialal, juuli kogukäive kasvas juhatuse esimehe Allan Martinsoni sõnul just tänu internetifirmade divisjonile. Microlink eksportis juulis 51% toodangust, lisaks Eestis toodetutele tehti Läti tehases juunis 103 ja juulis 236 arvutit.
  Võrreldes eelmise aastaga taandus tootmine sel suvel vähem ja paljud arvutifirmad jõudsid järele eelmise aasta sama kuu tootmistulemustele. Tigma, Ordi ja K Arvutisalong tootsid selle aasta juulis rohkem kui aasta tagasi, Sign on koguni üle kahe korra rohkem arvuteid valmistanud. Osborne'is, kus toodetakse lisaks kontoriarvutitele ka võimsamaid servereid, olid suvekuud samuti edukad. Vaatamata suvele õnnestus neil saada ka mõned suuremad tellimused.
  Vt. ka tabel
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.