• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad täidavad Tartu eelarvet

  «Tartu praegune linnavalitsus on aru saanud, et investeering on väärtus, mille eest tuleb võidelda,» sõnas ASi Tartu Õlu juhatuse esimees Tarmo Noop. AS Tartu Õlu sai eelmisel aastal suurima investeeringu teinud ettevõtete seas esikoha.
  Investeeringud käivad ees ja juba järgmisel aastal oleme võib-olla parim ettevõte, lausus Noop.
  Ansip kinnitas, et mingil juhul ei anta investeeringu tegijale kaasa kohustust panna torusid ja ehitada teelõike. «Linn ei saa alati oma kohustusi täita, sest meil pole raha, kuid me ei sunni ettevõtjat täitma linna kohustusi,» ütles Ansip. Ta lisas, et ei usu, et linna suhtumine investeeringuid eriti juurde tõmbaks.
  Enam töökohti loonud ettevõtte preemia saanud Astri & PK juhataja Helve Kaljumägi tunnistas, et firma on küll tubli, kuid 153 uut töökohta on tulnud pigem laienemise käigus juurde ostetud poodidest. Ta lisas, et Astri poodides ei saa tarbimise tõusu täheldada. «Ostjate arv on jäänud samaks, kuid ühele ostule minev summa on väiksem kui mõned aastad tagasi,» tõdes Kaljumägi.
  Saja ja enama töötajaga ettevõtetest pääsesid esikolmikusse Lõuna-Eesti trükihiid AS Kroonpress, kaubandusega tegelev AS Astri & PK ning AS Tarkon.
  Tarkoni peadirektor Toomas Noorem ütles, et raskemad ajad on kindlasti möödas ja ettevõte ekspordib peamiselt Läände üle 90% toodangust. «Järjest rohkem tahaksime jõuda elektroonika juurde ja saada tarnijateks maailma tegijatele,» sõnas Noorem.
  10 kuni 99 töötajaga firmadest tunnistati parimaks teetöödega tegelev AS TREF ning kuni 9 töötajaga väikeettevõtetest OÜ I&T Metall.
  Abilinnapea Margus Hanson sõnas, et kui vaadata statistikat, siis Tartu ongi väiksemate ettevõtetega linn. Suhteliselt paljud neist on teenindusele orienteeritud. Tartu ettevõtted moodustavad 7,1% riigi ettevõtetest, ka käibel on sama protsent. Tartus töötab vaid 6,8% riigi töötajatest.
  Linnapea tõi positiivsena välja, et Tartus ja Tartu maakonnas on riigi väikseim tööpuudus.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.