Ülo Toomsalu • 22. august 2000 kell 7:32

Eesti ainus giidikool teist aastat koolitusloata

Kuigi turism on metalli- ja puiduäri kõrval Eesti riigi kolmas kümneid miljardeid kroone kasumit andev majandusharu, alustavad Tallinna Kõrgema Giidikooli õpilased uut õppeaastat koolis, mis töötab teist aastat koolitusloata, kirjutab Postimees.

Giidikooli juhi, Eesti Giidide Liidu vanema Margit Hallmäe sõnul tegi kool eelmise aasta aprillis haridusministeeriumile koolitusloa taotluse, kuid pole seda tänaseni saanud. 'Meid lihtsalt ei lasta turule,' nentis ta. 'Samal ajal pole Eestis peale meie ühtki teist ehedat giidikooli, kus giidide liidu liikmed, meistrid, endale selle ja õpipoisse koolitaksid.'

Hallmäe selgitusel kiitis ministeerium nende õppekava heaks, aga kooli nimi ei meeldinud. Tegime selle ümber, aga ikka on halb, rääkis ta.

Haridusministeeriumi pressinõunik Olav Kruus nimetas giidikooli tegevust keelatud äriks. 'See on ebakorrektne ja eksitav, et kool näitas oma nimes sõna kõrgem,' lausus ta. 'Samas pole vaja ka giidikooli õpilastel närvitseda, et nad on millestki ilma jäänud. Kui kool on end väärfaktidega reklaaminud, tuleb koolil ka oma vead parandada. See on nagu tarbijakaitse - kellelgi pole õigust kedagi petta.'

Tema sõnul on ministeerium laskunud giidikooliga kirjavahetusse just selleks, et nad uued korrektsed paberid esitaksid. 'Praegusel hetkel sõltub kõik koolist endast,' ütles Kruus.

Hetkel kuum