• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Tallinna parkimiskord on pigem korratus

  Juristid on teinud järjekordse avastuse, mis kurvastab Tallinna linnavalitsust ning rõõmustab autoomanikke - parkimise eest trahvi nõudmine on praegusel kujul ebaseaduslik, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

  Ja võib juba ette kindel olla, et kui ka haldusõiguserikkumiste seadustikku muudetakse nii, et parkimistrahvide nõudmine muutub seaduslikuks, leitakse peagi uus õiguslik auk parkimiskorralduses.
  Avalik arvamus elab selles konfliktis kaasa autoomanikule, sest kuigi vales kohas parkimine on seaduse rikkumine, ütleb sadade tuhandete autoomanike õiglustunne teisiti. Nad ei taha parkimise eest maksta ning see on suur probleem kõikjal maailmas.
  Samas pole parkimistasu nõudmine linnavalitsusele rahateenimise vahend (20 miljonit krooni pole Tallinna 2,5miljardises eelarves märkimisväärne summa), vaid üks võimalus sundida inimesi võimalikult vähe autot kasutama.
  Tallinnas on kümne aastaga autode arv peaaegu kahekordistunud ning kui linnavalitsus ei suuda tagada parkimistrahvide sissenõudmist, tähendab see liikluse järk-järgulist ummistumist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.