Ülo Toomsalu • 23. november 2000 kell 6:28

EPL: Tallinna parkimiskord on pigem korratus

Juristid on teinud järjekordse avastuse, mis kurvastab Tallinna linnavalitsust ning rõõmustab autoomanikke - parkimise eest trahvi nõudmine on praegusel kujul ebaseaduslik, kirjutab Eesti Päevaleht tänases juhtkirjas.

Ja võib juba ette kindel olla, et kui ka haldusõiguserikkumiste seadustikku muudetakse nii, et parkimistrahvide nõudmine muutub seaduslikuks, leitakse peagi uus õiguslik auk parkimiskorralduses.

Avalik arvamus elab selles konfliktis kaasa autoomanikule, sest kuigi vales kohas parkimine on seaduse rikkumine, ütleb sadade tuhandete autoomanike õiglustunne teisiti. Nad ei taha parkimise eest maksta ning see on suur probleem kõikjal maailmas.

Samas pole parkimistasu nõudmine linnavalitsusele rahateenimise vahend (20 miljonit krooni pole Tallinna 2,5miljardises eelarves märkimisväärne summa), vaid üks võimalus sundida inimesi võimalikult vähe autot kasutama.

Tallinnas on kümne aastaga autode arv peaaegu kahekordistunud ning kui linnavalitsus ei suuda tagada parkimistrahvide sissenõudmist, tähendab see liikluse järk-järgulist ummistumist.

Hetkel kuum