Ain Kivisaar • 26. november 2000 kell 22:00

Korterihinnad jätkavad tõusu

Kõigis Tallinna magalarajoonides on hinnatõusu vedajateks 2toalised korterid, mille järele on pakkumisest suurem nõudlus. Teiste korterite hind liigub turu üldise hinnatõusuga kaasa.

Aasta algusega võrreldes on Mustamäe 2toalised korterid kallinenud umbes 10%, Õismäel umbes 5%. Soodsa hinnataseme tõttu on oluliselt kasvanud Lasnamäe populaarsus, mistõttu on tüüpkorterite hinnad kasvanud seal kuni 15%.

Lasnamäe siseselt on suurenenud hinnadiferents erinevate piirkondade vahel. Ostjate eelistuse tõttu on enim kasvanud Paekaare, Katleri ja Kalevipoja tänava korterite hinnatase, vähem aga Lasnamäe tagumise osa ? Mahtra, Kärberi jt tänavate oma. Sarnaste korterite hinnavahe ulatub nimetatud piirkondades 30 000 kroonini. Kuna enamus tehingutest teostatakse laenuraha abil, on valikukriteeriumiks pigem parem piirkond, kui soodne hind, mistõttu hinnavahe suureneb veelgi.

Selgelt on magalarajoonides esile kerkinud piirkonnasisesed eliitmajad (peamiselt punasest tellisest tornelamud), kus isegi Lasnamäel küünivad remonditud korterite hinnad kuni 6000 kr/m².

Vähenenud on elamuühistutes paiknevate korterite populaarsus, mida ei saa osta laenuraha abil, mistõttu nende hinnad jäävad keskmisest hinnatasemest 5?10% võrra madalamale.

Koos magalapiirkondadega on hinnatõus toimunud ka linna lähiümbruses paiknevate korterite osas. Näiteks Tabasalu korterid on vähemalt sama kallid kui Õismäel, vähesest pakkumisest tingituna kohati ka kallimad.

Hetkel kuum