• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korterihinnad jätkavad tõusu

  Kõigis Tallinna magalarajoonides on hinnatõusu vedajateks 2toalised korterid, mille järele on pakkumisest suurem nõudlus. Teiste korterite hind liigub turu üldise hinnatõusuga kaasa.
  Aasta algusega võrreldes on Mustamäe 2toalised korterid kallinenud umbes 10%, Õismäel umbes 5%. Soodsa hinnataseme tõttu on oluliselt kasvanud Lasnamäe populaarsus, mistõttu on tüüpkorterite hinnad kasvanud seal kuni 15%.
  Lasnamäe siseselt on suurenenud hinnadiferents erinevate piirkondade vahel. Ostjate eelistuse tõttu on enim kasvanud Paekaare, Katleri ja Kalevipoja tänava korterite hinnatase, vähem aga Lasnamäe tagumise osa ? Mahtra, Kärberi jt tänavate oma. Sarnaste korterite hinnavahe ulatub nimetatud piirkondades 30 000 kroonini. Kuna enamus tehingutest teostatakse laenuraha abil, on valikukriteeriumiks pigem parem piirkond, kui soodne hind, mistõttu hinnavahe suureneb veelgi.
  Selgelt on magalarajoonides esile kerkinud piirkonnasisesed eliitmajad (peamiselt punasest tellisest tornelamud), kus isegi Lasnamäel küünivad remonditud korterite hinnad kuni 6000 kr/m².
  Vähenenud on elamuühistutes paiknevate korterite populaarsus, mida ei saa osta laenuraha abil, mistõttu nende hinnad jäävad keskmisest hinnatasemest 5?10% võrra madalamale.
  Koos magalapiirkondadega on hinnatõus toimunud ka linna lähiümbruses paiknevate korterite osas. Näiteks Tabasalu korterid on vähemalt sama kallid kui Õismäel, vähesest pakkumisest tingituna kohati ka kallimad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.