28. detsember 2000 kell 11:38

Miljardihagi mobiilsidefirmade vastu

Briti mobiilsidefirmasid ähvardab miljarditesse dollaritesse küündiv kahjunõue USA tarbijatelt, kes on haigestunud ajuvähki väidetavalt mobiiltelefonist eralduva kiirguse tõttu, kirjutab tänane Times.

Tegemist on pretsedenti loova süüdistusega kogu mobiilsidetööstuse vastu, mis on siiani suutnud kahtlused mobiiltelefonide võimalikust vähki tekitavast toimest hajutada.

Hagejaid esindab USA üks tuntumaid advokaate Peter Angelos, kes võitis Marylandi kohtus oma klientide kasuks USA tubakatööstuselt välja 4,2 miljardit dollarit suitsetamisest saadud tervisekahjustuste kompenseerimiseks.

?Kui need firmad olid mobiiltelefonide kiirguse ohtudest teadlikud, peavad nad kallilt maksma ? ning mitte ainult selle eest, mis nad avalikkusele tegid, vaid samuti selle pealt teenitud miljardiliste kasumite eest,? ütles Peter Angelose advokaadifirma esindaja.

Kui hagi on edukas, võib see muu hulgas omada hävitavat mõju mobiilsidefirmade aktsiatele, mis on niigi surve all 3G litsentside eest makstud hiigelsummade tõttu.

Hetkel kuum