Taas päevakorral eurointresside kärped

Tõnis Oja 04. juuni 2001, 00:00

Euro kurss langes reede pärastlõunal uuele kuue kuu madalaimale tasemele 0,8434 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,55 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 18,46974 krooni. Viimati oli dollari ametlik kurss nii kõrge möödunud aasta 21. novembril.

Euro nõrgenes möödunud nädalaga 2% dollari ja 3,2% jeeni suhtes. Viimased makromajanduslikud uudised lubavad ennustada Euroopa ühisraha nõrgenemise jätkumist vähemalt lähipäevadel. Eurotsooni kahest suurimast liikmesriigist ? Saksamaalt ja Prantsusmaalt ? tuleb järjest halbu makromajandusnäitajaid. Taas on hakatud spekuleerima võimalusega, et Euroopa Keskpank võib juba lähiajal alandada baasintressi. USA Föderaalreserv on alandanud dollari baasintressi viiel korral kokku 2,50 protsendipunkti. Euroopa Keskpank on vastanud sellele vaid 0,25 protsendipunktiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing