ERA Panga hoiustajatel lootus esmalt saada kuni 20 protsenti nõuetest

09. november 2001, 14:26

ERA Panga pankrotitoimkond kohustas pankrotihaldureil olema valmis esitama järgmise aasta algul kohtule esimese eeljaotuse ettepaneku, kommenteeris pankrotitoimkonna tänast koosolekut toimkonna esimees, rahandusministeeriumi nõunik Madis Üürike.

?Tõenäoliselt saavad kaks nõuetega seotud olulist kohtuvaidlust vastuse hiljemalt tuleva aasta jaanuari lõpus,? põhjendas Üürike, miks pankrotihaldurid Urmas Tross ja Jaak Annus peaksid valmistuma jaotusettepaneku esitamiseks. Käimasolevate nõudevaidluste kogusumma on 77 miljonit krooni.

Üürikese prognooside kohaselt võiksid hoiustajad esimesel väljamaksel saada tagasi 15-20 protsenti nõuete kogusummast. ?Pärast kõikide kohtuvaidluste võitu on hoiustajatel lootust tagasi saada umbes kolmandik nõuetest,? lisas Üürike. ERA Panga vastu on nõudeid kaitstud 318 miljoni krooni eest.

?Kui me varem olime seisukohal, et maksame ERA Panga hoiustajatele raha ühe korraga järgmise aasta suve paiku, siis nüüd otsustasime, et teeme esimese väljamakse varem,? rääkis Üürike. ?Paljudel võlausaldajatel on ikka vaja raha kiiremini kätte saada.?

Teised kaks pankrotistunud panka ? Maapank ja EVEA Pank ? maksid hoiustajatele juba eelmise aasta lõpus välja vastavalt 421 miljonit krooni ja 233 miljonit krooni ehk 30 ja 50 protsenti nõuete kogusummast.

Maapanga pankrotihaldurid plaanivad detsembri algul esitada uue eeljaotuse ettepanku, mille kohaselt saaksid hoiustajad tagasi veel 15 protsenti ehk umbes 200 miljoni krooni.

EVEA Panga pankrotihaldurite kinnitusel saavad hoiustajad hiljemalt jaanuari keskpaigaks tagasi samuti veel 15 protsenti nõuetest ehk kokku 73 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing