Riik kujundab mainet regionaalraha arvel

30. november 2001, 07:58

Valitsus soovib Eesti maine kujundamise kampaaniaks järgmisel aastal võtta 40 miljonit krooni regionaalabi programmide arvel, mistõttu võivad maakeskuste arendamise kavad kiratsema jääda, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Mina seda kava küll heaks kiita ei saa, kuna 40 miljoni äravõtmine regionaalprogrammidest on väga suur summa,? lausus eile regionaalminister Toivo Asmer. Tema sõnul eraldati tänavu regionaalprogrammidele kokku 140 miljonit krooni ning neljandiku äravõtmine eelarvest mõjutaks eelkõige saarte ja tööstuse programmi.

Asmeri sõnul on oht, et valitsus nõustub 40 miljoni eraldamisega, ?Ma siiski loodan, et nii ei lähe, sest regionaalprogrammid on väga tähtsad,? ütles Asmer.

?Saarte programmi ühe aasta eelarve on olnud kaheksa miljonit krooni, seega sisaldab mainekujundamise projekt saarte programmi viie aasta raha,? ütles riigikogu liige, keskerakondlane Laine Tarvis.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhataja Urmas Vahur ei eitanud võimalust, et 40 miljonit krooni projekti ?Eesti tuntuks? tarbeks võetakse EASi rahast.

?Minu meelest on see projekt Eesti riigi mõttes väga oluline, aga EASi juhatajana olen loomulikult seda meelt, et 40 miljoni kroonine rahastamine peaks tulema väljastpoolt EASi eelarvet. Paraku oleme sellises seisus nagu oleme ja kui valitsus teeb meile tungiva soovituse, et see raha tuleb EASi eelarvest, siis on see meile täitmiseks,? sõnas Urmas Vahur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing